Boala cronică pe care ai putea să o ai dacă urinezi frecvent. Ce înseamnă, de fapt, urinarea frecventă

diabet - FOTO: Freepik@EyeEM
Urinarea frecventă ar putea fi semnul principal al unei boli cronice care macină întregul organism. Să vedem ce înseamnă, de fapt, urinarea frecventă.

Urinarea frecventă poate fi ușor trecută cu vederea, dar poate fi semnul unei boli cronice care afectează întregul organism. Poliuria este cel mai comun simptom al diabetului - semnalul cheie care apare la toaletă. Numărul de ori în care simți nevoia să urinezi ar putea semnala faptul că ai diabet.

Diabetul rămâne adesea nedetectat mulți ani, deoarece problema care cauzează simptomele - nivelurile ridicate de zahăr din sânge - necesită timp să-și facă simțită prezența. Cu toate acestea, știind la ce să fii atent poate fi primul pas în identificarea afecțiunii. Un semn de avertizare apare atunci când mergi la toaletă.

Caracterizate prin fiind "generale", simptomele sunt adesea subtile, ceea ce face ca diabeticii să treacă ani fără să-și dea seama că ceva nu este în regulă.

Cu toate acestea, unul dintre simptomele "cele mai comune" ale diabetului experimentate de "multe persoane" cu această afecțiune legată de zahărul din sânge este poliuria.

Vezi și: Ce îi atrage pe păianjeni în casă. Detaliul căruia nu îi dăm importanță

Ce înseamnă, de fapt, urinarea frecventă

Diabet - FOTO: [email protected]

Poliuria, sau nevoia de a urina mai des decât de obicei, presupune eliminarea unei cantități excesive de urină de fiecare dată când urinezi. Pacienții pot elimina mai mult de trei litri pe zi, în comparație cu producția "normală" zilnică înregistrată la aproximativ unu până la doi litri.

Această problemă enervantă tinde să apară mai ales pe timp de noapte, determinându-te să te ridici din pat și să mergi la toaletă.

Similar altor simptome ale diabetului, poliuria este declanșată de niveluri "anormal de ridicate" de zahăr din sânge.

"Nu tot zahărul poate fi reabsorbit și o parte din acest exces de glucoză din sânge ajunge în urină, unde atrage mai multă apă", potrivit Diabetes.

Acest lucru duce la volume de urină neobișnuit de mari. Portalul de sănătate recomandă să notezi cât bei, cât de des urinezi și câtă urină produci de fiecare dată când mergi la toaletă, dacă simți că ai poliurie.

Odată ce identifici frecvența mare și cantitățile excesive de urină, merită să vorbești cu medicul tău.

Deoarece poliuria este generată de o creștere a glucozei din sânge, acest semn poate apărea și odată cu diagnosticarea afecțiunii legate de zahăr. Odată ce glucoza din sânge devine prea mare, organismul tău va încerca să rezolve situația eliminând-o din sânge prin rinichi.

"Când se întâmplă asta, rinichii vor filtra și mai multă apă și va trebui să urinezi mai mult decât de obicei ca rezultat", afirmă Diabetes.

Vezi și: Multivitamina care încetinește degradarea creierului. Formează un scut protector în jurul acestuia

Diabetul, alte simptome

În timp ce poliuria este unul dintre simptomele "cele mai comune" ale diabetului, nu este singurul semnal de alarmă. Simptomele definitorii ale diabetului includ:

- Senzația foarte puternică de sete

- Nevoia de a urina mai des decât de obicei, în special noaptea

- Senzația de oboseală excesivă

- Pierderea în greutate și pierderea masei musculare

Vezi și: Sirop de muguri de brad cu miere de albine. Rețeta simplă în 5 pași

- Mâncărime în zona genitală sau episoade frecvente de candidoză

- Tăieturi sau răni care se vindecă lent

- Vedere încețoșată.

Ar trebui să vizitezi medicul de familie "cât mai curând posibil" dacă experimentezi aceste simptome principale, avertizează serviciul de sănătate.

În timp ce diabetul de tip 1 se poate dezvolta rapid în săptămâni sau chiar zile, mulți oameni cu diabet de tip 2 pot trece ani fără să-și dea seama că au această afecțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel