Boala Chrone - inflamație intestinală: cum pot fi suprimate selectiv celulele inflamatorii

Leucemie
Boala Chrone este o afecțiune care nu se vindecă niciodată, dar poate fi ameliorată. Cercetătorii au studiat modul în care celulele inflamatorii ar putea fi suprimate selectiv.

Boala Chrone, care afectează în jur de 115.000 de persoane din Marea Britanie, este o afecțiune pe toată durata vieții, care produce inflamații în anumite părți ale sistemului digestiv. Nu există nici un tratament precis și despre cauzele ei se crede că sunt variate. Dar oamenii de știință de la Universitatea din Plymouth au descoperit un nou indicator al afecțiunii - o reacție anormală a sistemului imunitar la anumite bacterii din intestine.

Cercetarea s-a concentrat asupra diferitelor tipuri de celule numite macrofage, care fac parte din sistemul nostru imunitar și se găsesc în cele mai multe țesuturi, unde „patrulează” și în cazul în care găsesc potențialele organisme dăunătoare, le distrug.

În bolile inflamatorii, macrofagii mediază distrugerea inflamatorie a intestinului. Dar modul în care țesutul reacționează (inflamația sau suprimarea) depinde de tipul de celule macrofage prezente și de modul în care este stimulată - iar oamenii de știință au încecat să studieze asta mai în profuzime..

Celulele inflamatorii care produc boala ar putea fi suprimate selectiv  

Noua cercetare a arătat modul în care diferite tipuri de macrofage (un tip fiind pro-inflamator și celălalt fiind anti-inflamator) prezintă mecanisme moleculare destul de diferite implicate în oprirea comportamentului lor funcțional atunci cand sunt prezente bacteriile. Și această diferență, după cum explică autorul studiului, dr. Andrew Foey, evidențiază posibilitatea direcționării și suprimării selective a celulelor pro-inflamatorii care conduc boli cum ar fi Boala lui Crohn.

„Este sugestiv pentru eforturile de cercetare viitoare în direcționarea răspunsurilor macrofagelor în tratamentul bolilor inflamatorii - și este un pas foarte important", a spusautorul studiului, Dr. Andrew Foey.

Studiul complet, intitulat "Subgrupele de macrofage prezintă citokine tolerabile distincte E. coli-LPS asociate cu regulatorii negativi, IRAK-M și Tollip" este disponibil pentru vizualizare în revista PLOS ONE.

Cercetarea a fost condusă de Dr. Andrew Foey cu Dr. Khalid AlShaghdali și studetul doctorand Barbara Durante de la Școala de Științe Biomedicale de la Universitatea din Plymouth, în colaborare cu Dr. Jane Beal, de la Școala de Științe Biologice și Marine.

Infecția, imunitatea și inflamația sunt dintre temele principale ale cercetării din cadrul Institutului de Medicină Translațională și Stratificată (ITSMed) de la Universitatea din Plymouth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel