Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Boala arterială periferică, cum o previi. Dr Andrada Bogdan explică
24 mai, 17:59
Multă mișcare, un tratament corect al diabetului și ținerea colesterolului sub control sunt doar câteva măsuri de prevenție a bolii arteriale periferice.
Sânge
EXCLUSIV

Medicul Andrada Bogdan, specialist în Cardiologie și Cardiologie Intervențională la Spitalul Sanador din București, spune că boala arterială periferică poate fi prevenită prin schimbarea stilului de viață, mișcare multă și prin combaterea sendentarismului și a obezității. La acestea adaugă tratamentul tensiunii arteriale și a colesterolului care se depunde în vasele de sânge. Doctorița mai amintește și aplicarea unui tratament corect și agresiv al diabetului. ”Toate acestea duc la scăderea riscului de apariție a unei boli arteriale periferice severe”, afirmă medicul Andrada Bogdan.

Aceasta subliniază că ”întotdeauna amputația este un gest final”, iar ”strategia este aceea de a încerca să amputezi cât mai puțin”. ”Una e să amputezi din coapsă și alta e să amputezi la picior”, adaugă specialistul. De aceea, pentru a evita a ajunge în situația de a amputa un membru, se recomandă respectarea măsurilor de prevenție ale bolii arteriale periferice.


Ştiri Recomandate

Boli cardiovasculare, risc mai mare la femeile la menopauză
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri