Blana câinilor și pisicilor conține bacterii sănătoase. Medic: avem șanse să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos

Unii oameni au o înclinație genetică să aibă câini pe lângă casă, susține un studiu.  FOTO: pexels.com
O serie de studii susțin că prezența unui animal de companie scade riscul dezvoltării unei alergii la cei mici.

Unele cercetări susțin că blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase care ar fi benefice pentru copii. Unii părinți evită să le ia micuților un câine sau o pisică deoarece se gândesc că piticii pot dezvolta alergii dacă intră în contact cu blana animalelor de companie. Studiile arată însă contrariul: prezenţa unui animal de companie scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă.

”Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălăm, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sănătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită”, spune Brânduşa Petruţescu, medic alergolog, potrivit DC News.

Conform sursei citate, când un câine se uită în ochii omului, patrupedul eliberează endorfine ce acționează ca un stimulent al fericirii. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel