Bebeluș de 7 zile, readus la viață de un medic și un pompier din Bihor

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Un bebeluș de doar 7 zile a fost readus la viață, în curtea ISU Bihor, de către un medic și un pompier.

Bebeluș, medic. O fetiță de doar 7 zile, aflată în stop cardio-respirator, într-o mașină, a fost salvat de un medic și un pompier în curtea ISU Bihor.

Povestea a fost povestită pe larg de către IGSU pe Facebook:

”Sâmbătă, în jurul orei 13.40, pe strada Avram Iancu din municipiul Oradea, la câțiva metri după ieșirea din curtea ISU Bihor, o autospecială a pompierilor a fost blocată de o altă mașină, care a pătruns pe contrasens. Conducătorul autoturismului și soția acestuia, cetățeni străini, vizibil panicați, au solicitat ajutorul comandatului Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborâse din autospecială pentru a afla motivul acestui gest.

În câteva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat că viața sugarului aflat pe bancheta din spate a mașinii, în scaunul auto, era în pericol, acesta aflându-se în stop cardio-respirator. În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forțele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoțească cu autoturismul în curtea unității, unde, în mai puțin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului.

Întrucât echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind în misiune la un caz medical, sugarul a fost preluat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, i-au acordat nou-născutului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reușind în câteva secunde, să-l readucă la viață.

Fetița a fost preluată, plângând, spre marea bucurie a tuturor celor prezenți și în aplauzele pompierilor militari, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" Oradea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel