Beatrice Mahler: Faceți un pas în față și arătați pacienților că ați ales medicina din pasiune. Trebuie să reconstruim credibilitatea medicilor și încrederea pacientului în medic

Beatrice Mahler - Foto: CMMB
Beatrice Mahler a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Medicului. "La mulți ani celor care ați ales să dăruiți viață cu viața voastră".

Duminică, 1 octombrie, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) marchează Ziua Internaţională a Medicului lansând Campania de Conştientizare "RESPECT pentru Medici. RESPECT pentru Pacienţi".

Cătălina Poiană, preşedintele CMMB, afirmă că justiţia trebuie să se pronunţe în cazul medicilor care fac greşeli, subliniind că astfel e cazuri și astfel de medici nu îi reprezintă nici pe ea şi nici majoritatea medicilor.

Mai mult, Cătălina Poiană a adăugat că nu poate fi de acord nici cu situaţiile în care medicii care îşi fac datoria sunt agresaţi, precizând că CMMB va oferi consiliere juridică gratuită celor care sunt victime ale agresiunilor.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) a anunţat public că va oferi "Consiliere Juridică Gratuită tuturor cazurilor care se confirmă, în care medici, membri ai CMMB, care îşi fac datoria sunt agresaţi la locul de muncă”.

Cele 10 reguli ale unui medic. Șerban Bubenek: Nu cere! Nu primi ce nu ți se cuvine! Poartă-te cu pacientul așa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav

Duminică, a avut loc și o conferinţă de presă la care a participat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, dar și mai mulţi medici, reprezentanţi ai corpului medical din Bucureşti, care au transmis mai multe mesaje atât în contextul Zilei Internaţionale a Medicului, cât şi al lansării Campaniei.

"Cred că această campanie inițiată astăzi este punctul zero de la care trebuie să reconstruim credibilitatea medicilor și încrederea pacientului în medic și în sistemul de sănătate.

Dragi colegi, vă invit pe toți cei corecți, cei onești să faceți un pas în față ca să arătați pacienților, societății și comunității că sunteți mulți cei care ați ales să practicați medicina din pasiune și că actul medical pe care îl desfășurați pleacă de la respect: respectul față de pacient.

Dar nu se oprește aici, ci aduce toate valențele care practic fac ca actul medical să fie, prin ceea ce este definit, o valoare intrinsecă și care să vă reprezintă.

La mulți ani, dragi colegi, celor care ați ales să dăruiți viață cu viața voastră", a transmis Șef Lucrări dr. Beatrice Mahler, medic pneumolog, la lansarea campaniei "Respect pentru medici, respect pentru pacieți" a Colegiului Medicilor din Municipiul București, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel