Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?
04 dec 2022, 09:03

Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric. Cum se prerpară. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Băutura pentru toate bolile se prepară ușor acasă din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie.

Dacă bolile și răcelile te copleșesc sistematic odată cu apariția vremii reci, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. 

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei un latte sănătos și, în același timp, delicios, cu adăugarea unui ingredient secret.

Latte cu turmeric (sau laptele auriu) este o băutură uimitoare care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, care îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor.

Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta

Este foarte simplu să prepari băutura magică, iar pentru asta vei avea nevoie de produse pe care deja le ai în bucătărie. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz,  de cocos, de migdale, de orez, de soia).

Ingrediente:

250 ml lapte vegetal sau de vacă,

1,5 linguriță turmeric,

1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),

2 boabe de piper negru (zdrobit),

1 lingură scorţişoară,

0,5 linguriță cardamom măcinat,

1 lingură de miere sau sirop de arțar.

Metoda de preparare

Pune laptele la fiert și ia-l de pe foc. Adaugă toate condimentele în lapte, amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe și lasă-l să se infuzeze timp de cinci minute.

Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă  miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă latte-ul.

Băutura magică nu trebuie consumată fierbinte, ci atunci când are aproximativ 40 de grade. Poate fi servită, chiar rece, vara. Toamna și iarna este mai bine să o consumi caldă.

 

Ceaiul de ghimbir proaspăt, o soluție miraculoasă împotriva tusei și răcelii

Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este perfect pentru afecțiunile sezoniere și pentru a îmbunătăți digestia. Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este un adevărat remediu în caz de răceli și dureri în gât, dar și pentru o digestie proastă. Ghimbirul este un condiment și un remediu natural puternic. 

Lămâia și ghimbirul sunt potrivite a fi consumate, în special, în sezonul rece, deoarece au proprietăți de încălzire, dau căldură organismului și ajută la prevenirea afecțiunilor sezoniere.

Alimentele care dau arsuri la stomac. Unele te vor surprinde, NU le mai mânca niciodată seara

Ceaiul de ghimbir este un remediu natural, recomandat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

În special, ceaiul de ghimbir are următoarele beneficii:

- promovează digestia,

- calmează durerea în gât,

- calmează tusea,

- potolește senzația de greață,

- ameliorează răceala și gripa,

- are efect de încălzire,

- întărește sistemul imunitar,

- favorizează purificarea organismului,

- stimulează pofta de mâncare,

- calmează durerile menstruale,

- reduce stresul,

- este un calmant natural al durerii și antiinflamator.

 

Cum se prepară ceaiul de ghimbir proaspăt

Cu doar trei ingrediente poți obține un remediu natural minunat pentru serile reci de iarnă. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat sub formă de infuzie sau decoct. Pentru infuzie se folosește câte un plic de ceai de ghimbir pentru fiecare cană. 

Pentru decoct trebuie să ai ghimbir proaspăt, pe care îl poți cumpăra din magazinele bio sau din orice supermarket. Sfatul este să bei 2 căni de ceai de ghimbir pe zi.

Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des

Ceaiul de ghimbir, rețeta decoctului. Ai nevoie de 2 sau 3 felii de ghimbir proaspăt, 250 ml de apă fierbinte și 1 felie de lămâie.

Dacă vrei să adaugi lămâie în ceaiul de ghimbir, alege doar lămâi organice. Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă două-trei felii de ghimbir și o felie de lămâie. De asemenea, poți  stoarce puțin suc de lămâie în apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute.

Apoi se ia de pe foc, se strecoară decoctul, se toarnă într-o cană și se îndulcește după gust. Cantitatea de ghimbir de utilizat depinde de cât de intens vrei să fie gustul ceaiului. Adaugă miere sau alt îndulcitor natural la alegere. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?