Băutură banală care poate arde grăsimea abdominală: studiile o confirmă

Băutură
O băutură banală care este consumată în toată lumea este capabilă să ardă grăsimea viscerală, potrivit unui studiu.

Grăsimea viscerală se află în jurul cavității abdominale, care găzduiește organe interne importante, cum ar fi ficatul, pancreasul sau intestinele. Grăsimea viscerală este situată aproape de organele interne din corp și acumularea acesteia poate să provoace complicații grave. Crește riscul de boli de inimă și hipertensiune arterială. Vestea bună este că există o băutură care poate ajuta la arderea grăsimii viscerale în câteva ore. 

Iată totul despre „băutura magică” care te poate ajuta să arzi grăsimea din burtă.

Conform studiului realizat de Holland și Barrett, ingerarea cofeinei poate ajuta la arderea grăsimilor din burtă. Studiul citează un alt studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition care a investigat cofeina și efectele acesteia asupra ratei metabolice a persoanelor obeze.

Metabolismul este un proces prin care corpul transformă ceea ce consumi, în energie. Creșterea metabolismului vă poate ajuta să ardeți calorii și să pierdeți în greutate, spune Serviciul Național de Sănătate.

Pentru studiu, persoanelor cu greutate normală li s-a administrat un conținut de cofeină de 8 g / kg din greutatea corporală. S-a observat că rata metabolică a acestora a crescut semnificativ în următoarele trei ore după consumul de cofeină, a sugerat cercetarea.

Procesul de ardere a grăsimilor a crescut în ultima oră în comparație cu grupul de control căruia i s-a administrat un placebo.

Persoanelor obeze și unui alt grup de control li s-a administrat un conținut de cofeină de 4 mg pe kg din greutatea corporală. Ambele grupuri au înregistrat o creștere a ratei lor metabolice, cu toate acestea, doar grupul de control a avut o creștere a ratei de ardere a grăsimilor.

Cercetarea a concluzionat că cafeaua crește rata metabolică atât la persoanele cu greutate normală, cât și la cele obeze, cu o ardere mai mare a grăsimilor la persoanele cu greutate normală, notează Timesofindia.

Alte studii au descoperit, de asemenea, că consumul continuu de cafea reduce grăsimea viscerală abdominală.

Pentru a arde grăsimi, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi și să mănânci alimente sănătoase. Specialiștii recomandă consumul a mai multe legume, fasole, leguminoase, ouă și pește. Limitați cantitatea de ulei nesaturat și beți cel puțin 6-8 pahare de apă în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel