Bărbatul scos din mașina peste care a căzut brațul macaralei, internat la Spitalul Universitar

Foto: ISU București-Ilfov
Foto: ISU București-Ilfov
Foto: ISU București-Ilfov
Foto: ISU București-Ilfov
Foto: ISU București-Ilfov
Foto: ISU București-Ilfov
  • Foto: ISU București-Ilfov
  • Foto: ISU București-Ilfov
  • Foto: ISU București-Ilfov
Bărbatul încarcerat în mașina peste care a căzut astăzi brațul unei macarale a fost extras, este inconștient, a fost intubat și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București, anunță ISU București-Ilfov.

Reprezentanții ISU București-Ilfov spun că ceilalți trei bărbați care se aflau în autoturism au fost transportați la spitale, doi la Spitalul Floreasca și unul la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB). Raed Arafat, șeful Departamentul de Situații de Urgență, a precizat, la Digi 24, că trei persoane din autoturism sunt rănite ușor și una este în stare gravă.

Reprezentanții SUUB au explicat, pentru DC Medical, că bărbatul este în stare foarte gravă, are un traumatism cranio-cerebral sever, și este în operație. „A mai ajuns la noi o femeie cu ușoare contuzii a cărei stare este stabilă”, ne-au comunicat aceștia. 

„Este vorba de o componentă a unei macarale care a căzut pe o mașină care se afla în trafic. Este vorba de patru persoane rănite, trei ușor și una care este în stare gravă, care a fost descarcerată de echipele de pompieri și SMURD și a necesitat intubația și va fi transportată către unul dintre spitalele de urgență. Este o singură persoană care este în stare gravă și trei care nu sunt în stare gravă", a spus Raed Arafat.

El a adăugat că cele trei victime rănite ușor vor fi duse la spital, dar nu sunt în stare critică și sunt toate conștiente. „Au fost trimise acolo trei mașini de prim ajutor SMURD și o mașină de terapie intensivă cu medic, care a preluat pacientul grav", a mai spus el.

Arafat a precizat că zona va fi asigurată.

Macaraua nu e stabilă

„Zona va fi asigurată și vor veni și reprezentanții firmei și poate și de la alte instituții și se asigură zona să se poate circula mai departe. Pompierii cu siguranță vor face acest lucru și împreună cu colegii de la poliție să nu se întâmple și alte incidente până ce este stabilizată macaraua și până ce este clarificat că nu mai există niciun pericol", a spus acesta, conform Agerpres.

Raed Arafat a arătat că astfel de intervenții sunt sensibile pentru că este vorba de stabilitate și de riscul ca macaraua, în acest caz, să nu fie stabilă.

„Este vorba despre cum se taie mașina, echipa de descarcerare cum accesează pacientul. Nu este o misiune fără risc și nu este o misiune ușoară. Trebuie, de regulă, scos plafonul mașinii ca să se scoată corect victima. Este o misiune care în mod normal nu este o misiune ușoară deloc nici pentru pompieri, nici pentru echipa medicală și este o misiune cu risc, inclusiv pentru echipajele de intervenție", a adăugat el.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că Inspectoratul de Stat în Construcții va trebui să stabilească motivele care au dus la acest accident.

Trei răniți la Floreasca, unul la Municipal

„Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții trebuie să spună de ce a căzut această macara. Autorizația de demolare există, este emisă de Primăria Capitalei, deci din punct de vedere legal avea toate hârtiile. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții vor putea să ne spună mai multe în legătură cu dezechilibrarea macaralei. Și vă dați seama că nu pot să spună acest lucru pe loc", a precizat el, pentru sursa citată.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că șoferul autoturismului avariat este cel care se află într-o stare mai gravă, având probleme la nivelul picioarelor.

„Sunt patru victime: trei la Floreasca, una la Municipal. Una dintre victime se află în stare puțin mai gravă, conducătorul auto. Am înțeles că la nivelul picioarelor are probleme.Vom vedea în continuare. Pe mine mă interesează starea lor de sănătate", a arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel