Bărbații trecuți de 40 de ani, greșeli în privința sănătății. Care sunt acestea

barbatii trecuti de 40 de ani - FOTO: Freepick
Bărbații trecuți de 40 de ani comit o serie de greșeli care le afectează sănătatea.

Bărbații trecuți de 40 de ani trebuie să respecte o rutină, potrivit specialiștilor. Chiar dacă sunt trecuți de 40 de ani, bărbații sunt încă tineri, însă chiar și așa încep să apară schimbările. Hormonii încep să scadă, pot apărea pierderi musculare, precum și lipsa de energie și multe altele. Deși nu putem face nimic în legătură cu îmbătrânirea, există alegeri pozitive privind stilul de viață pe care le putem face care ne ajută să ne menținem sănătoși în ultimii ani, notează Eat This.

Uită de îngrijirea personală

Dr. Michael May, director medical și chirurg principal la Clinica Wimpole spune că indiferent de vârstă, fiecare persoană ar trebui să acorde o atenție sporită sănătății.

"Fiecare persoană, tânără și bătrână, ar trebui să continue să acorde prioritate îngrijirilor personale. Nu numai că face un om să pară mai tânăr și mai îngrijit, dar ajută și la evitarea bolilor și a infecțiilor. De exemplu, păstrarea unghiilor scurte împiedică murdăria și bacteriile să se lipească de ele.

Mai mult decât atât, subțierea părului este, de asemenea, evidentă la această vârstă. Bărbații ar trebui să continue să se spele, să pieptene, să tundă și să-și hidrateze părul și barba pentru a evita firele de păr îngroșate, mătreața și mirosul neplăcut".

Vezi și: Apa de orez, beneficii uimitoare pentru organism. Ce conține și la ce folosește

Sar peste analizele medicale anuale

Dr. Hector Perez, chirurg șef la Bariatric Journal arată că este important ca analizele medicale să fie realizate cu regularitate.

"Este important să programați controale regulate cu medicul dumneavoastră, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. Mulți oameni tind să sară peste controale anuale pe măsură ce îmbătrânesc, crezând că sunt suficient de sănătoși sau nu văd nevoia să meargă să vadă dacă se simt bine.

Controalele periodice sunt esențiale pentru a depista din timp eventualele probleme de sănătate, înainte ca acestea să devină grave", notează dr. Hector Perez, potrivit Eat This.

Vezi și: Zgomotele, dăunătoare auzului. Mașina de spălat - sunet deranjant, artificiile – pericol pentru urechi

Gestionarea slabă a stresului

Stresul cotidian face parte din rutina zilnică. Numai că acesta își pune amprenta asupra sănătății fizice și psihice. 

"Stresul poate avea un impact asupra sănătății tale, atât mental, cât și fizic. Pe măsură ce îmbătrânești, este important să găsești modalități de a-ți gestiona stresul și de a-l ține sub control.

Acest lucru poate implica lucruri cum ar fi meditație, yoga, sau pur și simplu a-ți lua timp pentru tine în fiecare zi pentru a te relaxa", mai notează dr. Perez.

Somnul insuficient

Specialiștii recomandă opt ore de somn pentru a avea o viață sănătoasă. Viața agitată, cu programe de lucru prelungite, cu o multitudine de activități și după lăsarea serii, toate acestea ne dau bătăi de cap atunci când vine vorba de somn, dar mai ales de un somn odihnitor.

"Somnul suficient este crucial pentru sănătatea ta, indiferent de vârstă. Acest lucru este adesea trecut cu vederea, dar este esențial să vă asigurați că obțineți cel puțin 7-8 ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu dormiți suficient, acest lucru poate duce la oboseală, iritabilitate, și o serie de alte probleme”, mai explică dr. Perez.

Vezi și: Consumul excesiv de apă, dăunător. Poate afecta funcționarea creierului

Nu mențin flexibili mușchii și articulațiile

Exercițiile regulate au o serie de beneficii. Este vorba de :

- Stabilitate posturală

- Echilibru

- Îmbunătățirea mișcării

–Prevenirea vătămărilor

Nu mențin greutatea corporală normală

"În plus față de a fi la risc pentru diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, fiind supraponderali poate duce la o serie de alte probleme, cum ar fi osteoartrita, guta, apnee de somn, Alzheimer și mai multe forme de cancer.

Obezitatea este un risc pentru sănătate. Tocmai de aceea pierderea în greutate ar trebuie să fie un motiv pentru a acționa. Indicele de masă corporală și circumferința taliei vă pot ajuta să determinați cât de supraponderal sunteți”, notează dr. Probst.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel