Bărbat internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași, diagnosticat cu malarie

Spital, clinică
Un bărbat de 59 de ani din municipiul Iaşi a fost diagnosticat cu malarie, fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Medicii susțin că el a fost în Africa, iar la întoarcere a început să se simtă rău.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul Iaşi a fost adus în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'', unde a fost diagnosticat cu malarie, la câteva săptămâni după ce s-a întors din Africa, noteză Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, doctorul Florin Roşu, a declarat că bărbatul a fost stabilizat şi supus unui tratament specific.

"La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a prezentat un pacient în vârstă de 59 de ani, din Iaşi, cu antecedente de călătorii în Africa, atât în anul 2019 cât şi în anul 2021. De aproximativ două săptămâni avea febră, frisoane, dureri musculare, astenie şi oboseală accentuată. Ţinând cont de călătoriile sale, a fost suspectat de malarie, aceasta fiind confirmată prin examenele de laborator. În momentul de faţă pacientul este stabil hemodinamic, din punct de vedere respirator. El este monitorizat în permanenţă şi s-a iniţiat tratamentul specific malariei", a declarat Florin Roşu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel