Bărbat de 74 de ani, mort într-un parc din Gherla. Ce zic martorii

Bărbatul a căzut în gol
Un bărbat de 74 de ani își plimba nepotul într-un parc din Gherla, județul Cluj, când i s-a făcut rău și a murit înainte de sosirea ambulanței.

Bărbat mort. Un vârstnic de 74 de ani se afla cu nepotul într-un parc din Gherla când i s-a făcut rău. Martorii citați de Ziua de Cluj susțin că acesta s-a prăbușit la pământ, era conștient, vorbea și ar fi "trăit minute bune, însă Salvarea ar fi venit abia după o oră".

Până la sosirea ambulanței, oameni la fața locului ar fi încercat să-i facă manevre de resuscitare. Potrivit sursei citate, abia după o oră ar fi ajuns o ambulanță trimisă de la Cluj-Napoca. Medicii nu au mai putut face nimic.

Reprezentanții Ambulanței Cluj susțin că nu au nici medici, nici mai multe mașini: "Dacă se face apel la 112 și suntem trimiși la cazuri, suntem obligați să mergem, fără excepție. Dar de multe ori avem parte de oameni care acuză dureri de cap, de picioare sau au tensiunea mărită. În timp ce noi mergem la 20-30 km de casă ca să facem o injecție, la un caz care nu era urgent, alți oameni au nevoie de ajutorul nostru în altă parte și nu avem cum să-i ajutăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel