Autism. Nou medicament, rezultate surprinzătoare

Tulburarea de spectru autist     FOTO: pexels.com
Un nou medicament pentru autism a dus la îmbunătățirea considerabilă a abilităților sociale ale adulților și ale copiilor, au dezvăluit oamenii de știință.

Două studii au arătat că o nouă abordare moleculară a ajutat mai multe persoane cu tulburare de spectru autist să simtă empatie, potrivit telegraph.co.uk.

Experții sunt încântați de rezultatele studiilor, deoarece, până în prezent, medicamentele pentru tulburarea din spectrul autismului (TSA) nu se refereau la simptomele de bază, cum ar fi probleme cu comunicare socială și comportamente repetitive.

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford au adoptat noua abordare, având în vedere că ajustând un hormon numit vasopresina, la animale, ar putea schimba comportamentul lor.

Într-un studiu cu 223 de bărbați adulți cu TSA moderată sau severă, cei cărora li s-a administrat o doză zilnică mare de medicament numit balovaptan, timp de 12 săptămâni, au prezentat îmbunătățiri în ceea ce privește socializarea, comportamentul adaptabil și deprinderile de viață zilnică, în comparație cu cei cărora li s-a administrat un placebo.

Rezultatul, îmbunătățiri notabile

Între timp, 17 copii cu vârste între 6 și 12 au primit doze intranazale mari, timp de patru săptămâni. Pe baza rapoartelor din partea părinților copiilor, autorii au descoperit că cei mici tratați au prezentat comportamente sociale îmbunătățite, comparativ cu cei tratați cu placebo. Copiii tratați au prezentat îmbunătățiri în comunicarea socială, evaluate de clinicieni. Ei au fost, de asemenea, mai abili să interpreteze stări emoționale și mentale ale altora și să recunoască fețele în testele de laborator. Tratamentul cu Vasopresina a redus, de asemenea, alte simptome TSA, cum ar fi anxietatea și a fost bine tolerat de subiecți, au scris autorii.

O etapă finală de studiu care implică un număr mai mare de pacienți este necesară acum, înainte ca medicamentul să poată fi autorizat pentru persoanele cu TSA, ceea ce afectează aproape unul din 60 de copii.

Nu există nici un remediu pentru această tulburare, cu toate acestea, cercetările indică din ce în ce mai mult că terapia anterioară, sub formă de coaching social și de comunicare, poate avea un efect benefic disproporționat.

O analiză efectuată de Universitatea din California, San Diego, publicată săptămâna trecută, a indicat că cei mici pot fi diagnosticați cu TSA de la scurt timp după vârsta de un an.

Noile studii sunt publicate în revista Science Translational Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel