Austria: restricții pentru persoanele care nu sunt vaccinate contra COVID-19. Interzis accesul în anumite spații publice

Campanie vaccinare
Austria a anunțat că, începând de luni, impune restricții și că doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în anumite locuri publice, precum restaurante, hoteluri, spații culturale, pe fondul unei creșteri a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Noile restricții vor intra în vigoare în Austria de luni, cu o perioadă de tranziție de patru săptămâni pentru a-i stimula pe austrieci să se vaccineze, a declarat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

În perioada de tranziție, va fi permis accesul persoanelor vaccinate cu o primă doză și care prezintă, în plus, un test RT-PCR negativ, după care el va fi limitat la cei vaccinați cu schema completă sau care s-au vindecat de COVID-19.

„Nimeni nu poate diviza societatea, dar este responsabilitatea noastră să protejăm populația țării”, a subliniat cancelarul într-o conferință de presă.

Noile reguli se vor aplica în restaurante, cafenele, hoteluri, frizerii, la evenimente cu peste 25 de persoane, dar și la instalațiile de schi din stațiunile montane.

Joi, autoritățile din Viena, capitalele Austriei, anunțase restricții similare.

Austria, țară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a raportat vineri peste 9.300 de cazuri noi de infectare, un record pe anul 2021.

Bilanțul total al deceselor asociate COVID-19 este de peste 11.450.

Pe lângă îngrijorarea provocată de umplerea secțiilor de terapie intensivă din spitale, Austria, foarte dependentă de turism, se teme să nu fie plasată de alte state pe lista roșie, a țările de evitat, din cauza propagării rapide a coronavirusului.

În jur de 64 % din populație este vaccinată cu schema completă, sub media de 67% din ansamblul Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel