Atenție: Îngheţată retrasă din cauza oxidului de etilenă

Înghețată, foto ilustrativ / Pexels
Carrefour recheamă mai multe produse.

Carrefour recheamă mai multe sortimente de îngheţată, o ruladă cu ciocolată și un sorbet, din cauza prezenţei oxidului de etilenă.

Conform ANSVSA, ca urmare a notificării primite din partea furnizorului Froneri Ice Cream România SRL, Carrefour a început retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a următoarelor produse:

- ruladă 3 tipuri ciocolată 650 ml

- îngheţată vanilie 900 ml

- sorbet lămâie 1000 ml

- îngheţată vanilie & fructe exotice 4X100ml.

Motivul rechemării îl reprezintă prezența oxidului de etilenă în aditivul folosit în fabricarea produselor - guma de carruba.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în informarea citată, notează Mediafax.

 

Vezi și: Pericolul din sare. Anca Hâncu: Sunt persoane care adaugă sare fără ca măcar să guste mâncarea

 

 

Citește pe DC Medical: Numărul de beri care te duce direct la ciroză

 

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de bere.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu.

„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.

Conform acestuia, „este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă este în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

Alcoolul nu este benefic nici în cantități mici pentru sănătatea inimii, susțin experți de la Federația Mondială a Inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel