Atac de cord. 6 simptome alarmante care apar DOAR la femei

Atac de cord. 6 simptome alarmante care apar DOAR la femei, FOTO unsplash
S-a dovedit că un atac de cord se manifestă diferit la bărbați și femei. Un atac de cord poate fi prevenit, dacă ești atentă la aceste semnale.

1. Durere în spate, gât, maxilar și brațe

Aceste semnale pot fi confuze, deoarece un atac de cord este asociat în primul rând cu dureri în piept sau în brațul stâng, nu în gât sau maxilar. Durerea poate fi progresivă, copleșitoare, acută sau bruscă. Te poate trezi chiar și în miezul nopții. Acesta este motivul pentru care ar fi bine să consulți un medic imediat ce observi orice simptome neobișnuite.

2. Dureri ascuțite în stomac, stare de rău

Unele semnale ale unui atac de cord pot fi confundate cu cele ale unei otrăviri, gripe sau arsuri la stomac severe. Uneori femeile se confruntă cu presiune în zona abdominală, care poate însemna un atac de cord.

3. Transpirație rece

Sudoarea rece este un alt simptom comun în rândul femeilor. Poate părea că este cumva legat de stres. Cu toate acestea, dacă nu ai avut simptome similare înainte, este mai bine să mergi la un cardiolog.

4. Probleme de respirație și amețeală

Problemele de respirație fără un motiv aparent sunt tovarășii fideli ai unui atac de cord, mai ales dacă se asociază cu un alt simptom. Femeile care au supraviețuit au spus că au simțit că au alergat un maraton, deși nici măcar nu s-au mișcat.

5. Oboseală acută

Deși te odihnești bine sau abia ai revenit din concediu, starea de oboseală nu dispare. Nu te poți duce la baie, fără să obosești tare. Acestea sunt semnale alarmante și un motiv în plus să acorzi o atenție deosebită sănătății inimii tale. 

6. Presiune și durere în piept

Durere toracică, disconfort, arsură, senzație de presiune în piept, toate aceste simptome pot ascunde un atac de cord. Dacă durerea și presiunea nu dispar în câteva minute, adresează-te imediat medicului cardiolog. La femei, durerea în piept nu se manifestă doar pe partea stângă, adică la nivelul inimii, ci pe toată suprafața toracică. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel