O companie germană a dezvoltat o...
Testele cercetătorilor de la Universitatea din Queensland, Australia, susțin că astmul paucigranulocitar - o formă non-alergică a afecțiunii - permite virusului gripal să înflorească în număr mai mare la bolnavi. Despre acest fapt au aflat în timpul pandemiei de gripă porcină, cu care s-a confruntat Australia în 2009.
”Studiile noastre de laborator au constatat că astmul non-alergic poate suprima răspunsul imun la gripă și cu sistemul imunitar compromis, virusul este lăsat necontrolat și se poate reproduce mai mult decât o face la un individ sănătos. Și, întrucât gripa nu este atât de bună la citirea corectă a codului său genetic atunci când se reproduce, face multe greșeli și, cu o mai mare replicare, apar mai multe oportunități pentru apariția mutațiilor. Pentru a efectua cercetarea, cercetătorii au folosit un șoarece astmatic model cu virus gripal. De acolo, analiza computerizată a genomului virusului a fost utilizată pentru a identifica mutațiile care au apărut exclusiv în grupul astmatic”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.
Potrivit acestora, studiul lor ”oferă primele dovezi că astmul bronșic poate influența evoluția virusului gripal și - permițând transmiterea - ar putea duce la apariția mai multor tulpini patogene în comunitate”.
Studiul științific, AICI.
O companie germană a dezvoltat o...
Pilotul Andrei Criste, implicat în...
Chirurgii au efectuat primul...
Reprezentanții Patriarhiei Ortodoxe...
Cercetătorii americani au observat că...
Autoritățile au anunțat joi, 22...
Centrele mobile de vaccinare aflate...
Regina Marii Britanii urmează o dietă...