Astenia de primăvară, 3 trucuri să o dai uitării. Alimentul cheie care te va face FERICIT

astenia de primavara, FOTO: pexels @Alena Koval
Astenia de primăvară, cum poți scăpa ușor de ea. Există o rețetă minune?

Odată cu venirea primăverii, mulți dintre noi se confruntă cu o stare de slăbiciune, de lipsă de vitalitate. Acest fenomen are chiar o denumire: astenia de primăvară. Printre simptomele acesteia se numără oboseala fizică și psihică, tulburări de somn și stări de amețeală. Care este diferența dintre astenie și depresie,

VEZI și: Diferența dintre depresie și astenia de primăvară. Lidia Fecioru: ne creează o formă de apatie, suntem mai obosiți.

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ameliora această stare și a te bucura de venirea noului anotimp.

Ieși din casă!

Cu toții știm că activitățile în aer liber cresc starea de spirit. În această perioadă este important să faci activități relaxante, să ieși din casă după un lung sezon rece. Activități fizice ușoare precum jogging-ul sau o simplă plimbare în parc cu persoanele dragi ție, pot face minuni. De asemenea, poți alege să citești afară cartea preferată.

Ciocolată amăruie, gustoasă și sănătoasă

Dacă simți nevoia de ceva dulce, află că ciocolata amăruie te ajută să fii mai fericit. Cu cât este mai ridicat conținutul de cacao din ciocolată, cu atât aceasta este mai sănătoasă! Aceasta crește secreția de endorfină și serotonină, hormoni responsabili de starea de bine. De asemenea, ciocolata amăruie are și efect antioxidant.

Magneziul, suplimentul minune

Magneziul este mineralul minune în combaterea oboselii și a extenuării. Pe lângă faptul că te ajută să scapi de astenia de primăvară, acesta menține nivelul normal de glucoză în sânge și reglează presiunea arterială. Mai mult decât atât, conform National Institute of Health, magneziul este factor în peste 300 de reacții enzimatice din corp.

Pentru a te bucura de beneficiile sale, poți alege să iei suplimente de magneziu sau poți crește aportul acestuia prin alimente bogate în magneziu. Printre acestea se numără spanacul, migdalele, semințele de chia, caju și semințele de dovleac.

Vezi și: Ce să faci în cazul ASTENIEI de primăvară

Anemia feriprivă, ce este și cum o tratezi. SPANACUL, pe lista remediilor naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel