Asistenți medicali din Radiologie, nemulțumiți de sporurile salariale

Radiologie
Asistenții medicali de la Radiologia UPU Ploiești sunt nemulțumiți de sporurile salariale. Ei spun că vor 100%, ca și până la 1 martie 2018.

Asistenții medicali de la secția de Radiologie a Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Ploiești se plâng că nu primesc sporul de condiții grele. Ei spun că situația ternează de mai bine de un an, însă directorul spitalului a arătat că modul de remunerare este unul care respectă legea salarizării din domeniu.

Asistenții spun că până anul trecut în martie aveau un spor de 100% la salariu și arată că munca lor se desfășoară într-un mediu cu radiații, cu substanțe toxice, fiind mult mai dificil și mai periculos decât în alte secții. Totodată, aceștia se plâng că nici la partea de Securitate și Sănătate în Muncă nu le sunt respectate drepturile din cauza volumului mare de solicitări și a personalului insuficient.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a arătat că după midificarea legislației, după 1 martie 2018 nu a mai putut fi acordat. „Începând cu această dată s-au aplicat prevederile art.38, alin.3, lit.b., salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și asistenți medicali s-au majorat la nivelul salariului de bază prevăzut pentru anul 2022.

Sporul pentru condiții deosebit de periculoase pentru personalul încadrat la UPU SMURD, inclusiv Radiologie Imagistică Medicală, care își desfășoară activitatea în condiții deosebit de periculoase prevăzut la art.7, alin.(1) lit.b de la cap.II – Anexa nr.II la Legea-cadru este prevăzut în procent de 55 până la 85% din salariu de bază.

În baza art.4 din Regulament, sporurile nu pot fi acordate cumulat aceleiași persoane (salariații pot beneficia de un singur spor pentru condiții de muncă).

Întrucât art.25 din Legea-cadru nr.153/2017 și art.3 din HG nr153/2018 prevăd că suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor, indemnizațiilor, inclusiv pentru hrană și vacanță, să nu depășească pe total buget, pentru fiecare ordonator principal de credite, 30% din suma salariilor de bază, unitatea noastră a fost nevoită să acorde sporurile la limita minimă din Regulamentul de acordare a sporurilor”, precizează răspunsul spitalului, trnasmis redacției observatorulph.ro.

De asemenea, se arată că media lunară a banilor suplimentari salariilor de bază pe care unitatea îi acordă este de 29%. O depășire a acestui plafon, prevăzut în bugetul pentru cheltuielile de personal, ar atrage sancționarea (amendă, răspundere penală) a managerului, a coordonatorului principal de credit (CJ Prahova), susține Marius Niculescu, directorul SJU Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel