Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Artrită: puteți face sport? Sfaturile specialiștilor de la Harvard
10 aug 2019 / 22:16
Studiile susțin că sportul reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. De aceea, medicii recomandă celor ce suferă de această afecțiune să facă mișcare.
Sportul este necesar

Artrită, sport. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch recomandă celor ce suferă de artrită să facă mișcare, însă doar cu avizul medicului.

”Deși poate părea contraintuitiv să vă mișcați mai mult atunci când vă dor articulațiile, studiile au arătat că exercițiile fizice pot reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. Exercițiile fizice sunt de asemenea importante pentru sănătatea voastră generală și vă pot ajuta să reduceți riscul de boli de inimă, obezitate și diabet”, le răspund aceștia unui cititor al site-ului Harvard Health Publishing.

Specialiștii sfătuiesc să se încerce cu un amestec de diferite tipuri de exerciții inclusiv cardiovasculare precum mersul pe jos, dar și întinderi și mișcări care vă ajută să vă îmbunătățiți echilibrul. ”Dacă nu faceți sport în mod normal, asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe ce exerciții faceți înainte să începeți. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă poată recomanda exerciții specifice”, adaugă aceștia.

Potrivit acestora, pe site-ul Fundația celor ce au Artrită din SUA sunt câteva sfaturi utile. ”Unele opțiuni bune de mișcare pentru persoanele cu artrită sunt exercițiile pe bază de apă, mersul pe jos și tai-chi”, adaugă ei neuitând să sublinieze că e nevoie și de aprobarea medicului pentru acestea.


Ştiri Recomandate

Tânăr din Israel, simptome gripale pe Otopeni. A fost dus la spital
Dieta Keto, de ce să nu o transformi într-un stil de viață
Reprezentanți UE pe sănătate, întâlnire pe tema coronavirusului din China
Coronavirus, stare de urgență în Hong Kong. Ce măsuri s-au luat
Coronavirus: SUA și Franța își vor evacua cetățenii din Wuhan
Coronavirus. Cât de sigur este să comandați produse online din China
Comentarii