Artrită: puteți face sport? Sfaturile specialiștilor de la Harvard

Sportul este necesar
Studiile susțin că sportul reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. De aceea, medicii recomandă celor ce suferă de această afecțiune să facă mișcare.

Artrită, sport. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch recomandă celor ce suferă de artrită să facă mișcare, însă doar cu avizul medicului.

”Deși poate părea contraintuitiv să vă mișcați mai mult atunci când vă dor articulațiile, studiile au arătat că exercițiile fizice pot reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. Exercițiile fizice sunt de asemenea importante pentru sănătatea voastră generală și vă pot ajuta să reduceți riscul de boli de inimă, obezitate și diabet”, le răspund aceștia unui cititor al site-ului Harvard Health Publishing.

Specialiștii sfătuiesc să se încerce cu un amestec de diferite tipuri de exerciții inclusiv cardiovasculare precum mersul pe jos, dar și întinderi și mișcări care vă ajută să vă îmbunătățiți echilibrul. ”Dacă nu faceți sport în mod normal, asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe ce exerciții faceți înainte să începeți. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă poată recomanda exerciții specifice”, adaugă aceștia.

Potrivit acestora, pe site-ul Fundația celor ce au Artrită din SUA sunt câteva sfaturi utile. ”Unele opțiuni bune de mișcare pentru persoanele cu artrită sunt exercițiile pe bază de apă, mersul pe jos și tai-chi”, adaugă ei neuitând să sublinieze că e nevoie și de aprobarea medicului pentru acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel