Ardeiul iute, anestezic natural. Cum îți ameliorează durerile

Ardeiul iute – FOTO: Pexels@Artem_Beliaikin
Ardeiul iute conține capsaicină care determină iuțeala ardeiului și are proprietăți anestezice asupra organismului.

Ardeiul iute este considerat unul din cele mai sănătoase alimente din lume datorită conținutului de capsaicină. Un studiu arată că ardeiul iute prelungește viața celor care îl consumă.

Anestezic natural

Potrivit cercetătorilor, ardeiul iute are capacitatea de a ameliora anumite dureri, precum cele artrită, pzoriazis sau neuropatia diabetică. Substanţa pe care o conţine, capsaicina, poate fi întrebuinţată în timpul unor intervenţii chirurgicale ca anestezic.

Anestezicele pe bază de ardei iute nu provoacă stări de ameţeală, somnolenţă şi incapacitate motrică şi vor putea fi utilizate în timpul travaliului pentru uşurarea durerilor naşterii, dar şi pentru calmarea mâncărimilor provocate de eczeme sau de alte afecţiuni ale pielii.

Vezi și: Cătina, mai multă vitamina C decât citricele. Cum se prepară energizantul care curăță organismul și catifelează pielea

Reglează colesterolul

Ardeiul iute poate reduce și colesterolul și nivelul trigliceridelor. Astfel, consumul de ardei iute poate preveni formarea chegurilor de sânge, evitând astfel unele boli de inimă.

Întărește sistemul imunitar

Ardeiul roșu întărește sistemul imunitar. Culoarea roșie este dată de conținutul de betacaroten sau provitamina A. Câteva linguriţe de ardei iute pot oferi organismului o doză suplimentară de vitamina C şi A, care sunt esenţiale în prevenirea infecţiilor și întărirea sistemului imunitar.

Vezi și: Anisocoria, afecțiunea comună a ochilor. Ce boli poate ascunde

Ajută la eliminarea kilogramelor în plus

Ardeiul iute accelerează procesul de generare a căldurii în organism. Procesul de termogeneză arde calorii în mod suplimentar, care rezultă în scădere în greutate.

Ardeiul iute poate salva viața

Consumul de ardei iute poate reduce riscul de boli de inimă, cancer și alte afecțiuni cronice. Cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio, Statele Unite, au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile alimentare ale unui grup de peste 570.000 de participanți din patru studii mari demarate în trecut, în Statele Unite, Italia, China și Iran. 

Capsaicina joacă un rol hotărâtor în acest fenomen. Proprietățile antiinflamatoare ale capsaicinei ar putea explica reducerea riscului de boli cardiovasculare, de cancer și de obezitate, care, la rândul său, e asociată cu diabet și boli de inimă. 

Vezi și: Setea excesivă și bolile pe care le ascunde. La ce să fii atent când ți-e sete

Contraindicații

Persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului gastrointestinal, hepatice, hemoroizi și ulcer gastric trebuie să evite consumul de ardei iute.

Nu este recomandat nici femeilor însărcinate sau celor care alaptează. Se recomandă consumul cu moderație, însă cel mai indicat este ca în aceste cazuri să fie consumat la recomandarea medicilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel