Dovleacul este un aliment nutritiv,...
Aceasta este boala care ar putea fi tratată cu antibiotic, fără bisturiu. În ultimele decenii, terapia cu antibiotice a fost uneori considerată o alternativă la apendicectomia imediată pentru apendicita acută necomplicată. O revizuire recentă a literaturii, bazată pe metodologia standard prescrire, analizează eficacitatea și riscurile acestei opțiuni.
Revizuirea a inclus o meta-analiză a patru studii randomizate care au comparat tratamentul cu antibiotice cu apendicectomia imediată, implicând un total de 900 de pacienți cu apendicită necomplicată. Studiile au fost limitate la pacienți cu simptome mai puțin severe, ceea ce poate influența rezultatele. Terapia cu antibiotice a fost administrată inițial intravenos, apoi oral, utilizând combinații de antibiotice. Durata totală a tratamentului a variat între 8 și 15 zile.
"Dacă se pune diagnosticul în timp util, înainte să se ajungă la complicații, acestea fiind date de perforație și să se ajungă la peritonită, s-a ajuns ca linie generală, peste tot în lume, că se poate se trata cu antibiotic. Condiția estențială este ca diagnosticul să fie pus în timp util. Dacă deja au apărut complicațiile, necesită intervenție chirurgicală.
Copilul reacționează foarte bine la tratamentul cu antibiotic. Se încearcă tratamentul cu antibiotic, dar se evaluează ecografia cât și analizele de sânge pentru a se vedea răspunsul, iar în funcție de acesta, se decide dacă se externează sau se continuă cu tratamentul chirurgical", a explicat dr. Laura Bălănescu, UMF Carol Davila București, șefa secției chirurgie pediatrică de la Spitalul Grigore Alexandrescu, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
Apendicita la copii - FOTO: Freepik
Apendicita se manifestă atunci când apendicele copilului se infectează sau se inflamează, provocând dureri severe în partea inferioară dreaptă a abdomenului. Tratamentul standard pentru această afecțiune este îndepărtarea chirurgicală a apendicelui. Este esențial să se intervină prompt; dacă apendicita nu este tratată, apendicele se poate rupe, ceea ce poate conduce la complicații grave și potențial letale.
Cauza apendicitei la copii nu este întotdeauna cunoscută. Cel mai adesea, aceasta este provocată de o obstrucție (blocație) la deschiderea apendicelui copilului. Alte posibile cauze includ:
- Infecții abdominale.
- Infecții ale tractului digestiv.
- Boala inflamatorie intestinală.
- Materii fecale, paraziți sau formatiuni în interiorul apendicelui copilului, noteaza Cleveland Clinic.
Durerile abdominale în partea inferioară dreaptă a abdomenului sunt un semn principal al apendicitei. Durerea începe adesea în jurul buricului și se deplasează ulterior spre partea inferioară dreaptă.
Alte simptome pot include:
- Greață și vărsături.
- Pierderea apetitului.
- Febră ușoară.
"Semnele sunt variabile, în funcție de vârstă. Apendicita acută la copil poate să debuteze ca o indigestie sau să debuteze ca o enterocolită, sau cu dureri în regiunea lombară, toate cu poziția apendicelui, dar și de reactivitatea copilului. Într-un fel este tabloul clinic la copilul care are sub un an și altul va fi tabloul clinic la copilul care are 15-18 ani, unde tabloul clinic se apropie de cel întâlnit și la adulți.
Sunt oameni care au apendicele poziționat în stânga și atunci durerile abdominale nu vor mai fi localizate în hemiabdomenul drept, vor fi localizate în hemiabdomenul stâng și le poate pune mari probleme de diagnostic diferențiat", a mai explicat dr. Laura Bălănescu, UMF Carol Davila București, șefa secției chirurgie pediatrică de la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Medicii vor efectua un examen fizic și vor întreba despre simptomele și istoricul medical al copilului. Este posibil să fie necesare teste de sânge și urină pentru a verifica prezența unei infecții. În plus, copilul poate avea nevoie de imagini ale abdomenului.
"Se iau în calcul atât simptomatologia, examenul clinic, ecografia și examenul de laborator. Toate, împreună pot stabili diagnosticul de apendicită acută", a mai subliniat dr. Laura Bălănescu, UMF Carol Davila București, șefa secției chirurgie pediatrică de la Spitalul Grigore Alexandrescu, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
Vezi mai mult în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Dovleacul este un aliment nutritiv,...
Consumul moderat de cafea este...
Îmbunătățirea vitezei de alergare...
Care sunt simptomele ulcerului și cum...
Cum distruge diabetul organele interne. Medicul Doru Negru ne-a...
Osteoporoza - ce îi trimite pe oameni...
Află mai multe despre apa cu semințe...