Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Apa cu lămâie și miere a fost promovată ca un elixir vindecător în lumea sănătății și a bunăstării.
Atât mierea, cât și lămâile sunt alimente populare folosite de obicei pentru a aromatiza mâncăruri și băuturi.
Mierea este un lichid gros și dulce care este produs de albine și de alte câteva insecte similare, deși tipul produs de albinele de miere este cel mai bine cunoscut.
Este folosită în mod obișnuit ca înlocuitor natural al zahărului procesat și are, de asemenea, unele utilizări terapeutice, cum ar fi tratarea rănilor și arsurilor de pe piele.
Lămâile sunt citrice produse în principal pentru sucul lor acru. Pulpa și coaja pot fi, de asemenea, folosite. Cele mai multe beneficii pentru sănătate ale acestui fruct provin din nivelurile sale ridicate de vitamina C și alți compuși vegetali benefici.
Combinarea acestor două ingrediente într-o băutură poate ajuta cu o listă lungă de afecțiuni comune, inclusiv probleme digestive, acnee și creșterea în greutate. În timp ce mierea și lămâile au multe beneficii potențiale pentru sănătate și aplicații utile, nu toate afirmațiile despre apa cu miere și lămâie sunt susținute de știință.
Vezi și: De ce avem nevoie de somn. Câte ore trebuie să dormim pe noapte
Mierea este unul dintre cele mai vechi alimente din lume. A fost folosită atât ca aliment, cât și ca medicament de mii de ani, chiar și din epoca de piatră.
Este adesea folosită ca substitut natural pentru zahărul procesat în coacere, gătit și băuturi și are, de asemenea, utilizări medicinale.
Mierea a fost asociată cu câteva beneficii pentru sănătate susținute științific, dar este important de reținut că majoritatea acestor beneficii sunt asociate cu tipul crud, nefiltrat.
Acest lucru se datorează faptului că mierea de înaltă calitate, nefiltrată, are mai mulți compuși și nutrienți benefici decât mierea procesată, filtrată.
Mierea a fost folosită ca tratament al pielii pentru răni și arsuri de-a lungul istoriei.
De fapt, există dovezi că vechii egipteni, greci și romani foloseau mierea pentru tratarea afecțiunilor pielii.
Multe studii au arătat că mierea are proprietăți vindecătoare puternice atunci când este aplicată pe piele. De fapt, mierea are un efect terapeutic asupra multor tipuri de răni, inclusiv asupra arsurilor.
Într-o analiză a 26 de studii care au inclus peste 3.000 de persoane, mierea a fost mai eficientă în vindecarea arsurilor cu grosime parțială decât tratamentele convenționale.
În plus, mierea poate fi un tratament eficient pentru ulcerele piciorului diabetic. Ulcerele diabetice sunt răni sau răni deschise care sunt complicații comune ale unui control deficitar al glicemiei.
Mai multe studii au arătat că mierea crește rata de vindecare a acestor tipuri de răni.
Se crede că proprietățile de vindecare ale mierii provin din compușii antibacterieni și antiinflamatori pe care îi conține.
De fapt, studiile sugerează că mierea ar putea avea un efect protector împotriva a peste 60 de specii diferite de bacterii.
Mierea este un tratament popular pentru răceli și tuse, în special la copii.
Nu numai că mierea este un ingredient aromat care se adaugă la ceaiuri și alte băuturi, dar utilizarea sa ca tratament pentru tuse la copii este susținută de știință.
Poate fi dificil să convingi un copil să ia o doză de medicament neatrăgător pentru tuse, ceea ce face ca mierea să fie un tratament alternativ gustos.
Mai multe studii au arătat că mierea poate reduce tusea și poate îmbunătăți calitatea somnului la copii.
Un studiu a constatat că o doză de miere a fost mai eficientă decât un medicament pentru tuse în suprimarea tusei și îmbunătățirea somnului la copiii și adolescenții cu infecții ale căilor respiratorii superioare.
Un alt studiu a constatat că mierea a redus atât severitatea cât și frecvența tusei la copiii mici cu infecții respiratorii.
În timp ce mierea poate fi o opțiune eficientă și naturală pentru tratarea tusei la copii, aceasta nu ar trebui să fie niciodată administrată copiilor cu vârsta sub un an, din cauza riscului de botulism.
Lămâile sunt populare pentru sucul lor acru și coaja zemoasă. Sucul de lămâie este o sursă excelentă de vitamina C și conține cantități mici de vitamine B și potasiu.
Lămâile conțin, de asemenea, compuși vegetali benefici, cum ar fi acidul citric și flavonoidele și au fost asociate cu următoarele beneficii pentru sănătate.
Pietrele la rinichi sunt bulgări tari care se formează în unul sau ambii rinichi atunci când se acumulează niveluri ridicate de anumite minerale în urină.
Un compus vegetal din lămâi, numit acid citric, poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi. Acidul citric face acest lucru prin legarea la cristalele de oxalat de calciu și inhibarea creșterii cristalelor.
Lămâile au cea mai mare cantitate de acest inhibitor natural al pietrelor la rinichi dintre toate citricele. Unele studii au arătat că sucul de lămâie și limonadă poate preveni pietrele la rinichi, deși sunt necesare mai multe cercetări.
Citricele sunt pline de nutrienți sănătoși pentru inimă, iar lămâile nu fac excepție. De fapt, cantitatea mare de vitamina C și de compuși vegetali din lămâi poate reduce anumiți factori de risc pentru bolile de inimă.
Un studiu efectuat pe peste 10.000 de persoane a asociat un aport mai mare de citrice cu un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Sucul de lămâie poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului ridicat de colesterol.
Un compus vegetal găsit în lămâi, numit limonină, s-a dovedit a reduce trigliceridele și colesterolul LDL "rău" în studiile pe animale.
Lămâile au un conținut ridicat de vitamina C antioxidantă și alți compuși vegetali care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Un exces de radicali liberi în organism poate deteriora celulele și poate contribui la boli precum cancerul și bolile de inimă. Doar 28 de ml de suc de lămâie conține 21% din aportul recomandat de vitamina C.
O dietă bogată în vitamina C poate reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul esofagian.
Aceste fructe acrișoare conțin, de asemenea, compuși vegetali puternici numiți flavonoide. Consumul de alimente bogate în flavonoide poate reduce riscul de boli de inimă și diabet și chiar poate preveni declinul cognitiv.
Atât lămâile, cât și mierea oferă beneficii pentru sănătate care sunt susținute de studii științifice.
Combinarea celor două într-o băutură gustoasă poate avea și ea câteva avantaje.
Mai jos sunt câteva afirmații despre sănătate despre apa cu miere și lămâie care sunt susținute de știință.
Consumul de mai multă apă, inclusiv apă cu miere și lămâie, vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
Mai multe studii au arătat că mărirea aportului de apă poate crește metabolismul și vă poate face să vă simțiți mai sătul, ambele vă pot ajuta să pierdeți kilograme.
Mai mult, hidratarea cu apă cu miere și lămâie vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă.
Un studiu care a inclus 10.000 de participanți a constatat că cei care nu erau hidratați corespunzător aveau mai multe șanse să fie supraponderali sau obezi decât participanții care erau hidratați corespunzător.
Mai mult, consumul de apă cu miere și lămâie vă poate ajuta să vă umpleți înainte de mese, ceea ce duce la o reducere a aportului caloric general.
Schimbarea sucurilor și a altor băuturi îndulcite, bogate în calorii și zaharoase, cu apa cu lămâie și miere poate duce, de asemenea, la o reducere a caloriilor și a zahărului.
De exemplu, o cutie de suc de 250 de ml conține 110 calorii și un enorm 30 de grame de zahăr. Pe de altă parte, aceași cantitate de apă cu lămâie și miere preparată cu o linguriță de miere conține aproximativ 25 de calorii și 6 grame de zahăr.
Dacă apa cu miere conține mai puțin zahăr decât băuturile pe care le-ai bea în mod normal, aceasta te poate ajuta să consumi mai puține calorii și să slăbești. Important este că depinde de cantitatea de miere pe care o adăugi în apă.
Datorită calităților calmante ale mierii și a cantității mari de vitamina C din lămâi, consumul de apă cu miere și lămâie poate fi benefic atunci când te simți rău. Vitamina C joacă un rol în menținerea sănătății sistemului tău imunitar.
De exemplu, vitamina C ajută la stimularea producției de celule albe din sânge care ajută organismul tău să lupte împotriva infecțiilor, conform Healthline.
De asemenea, unele cercetări sugerează că vitamina C poate reduce durata răcelii comune.
S-a demonstrat că mierea reduce severitatea și frecvența tusei la copiii cu infecții ale căilor respiratorii superioare, deși efectul său asupra adulților este necunoscut.
În plus, o cană caldă de apă caldă cu miere și lămâie este un remediu liniștitor pentru durerile de gât și plăcut de băut atunci când te simți rău.
Apa cu miere și lămâie este o băutură gustoasă și liniștitoare care are unele beneficii pentru sănătate. Este o opțiune bună pentru cei care caută o alternativă mai puțin calorică la sucuri și alte băuturi îndulcite.
Consumul de apă cu miere și lămâie poate fi util și atunci când ai o răceală sau o infecție a căilor respiratorii superioare.
Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină afirmațiile care promovează utilizarea apei cu miere și lămâie pentru detoxifierea organismului, topirea grăsimilor, eliminarea acneei sau stimularea funcțiilor cerebrale.
În timp ce apa cu miere și lămâie este o băutură plăcută, nu ar trebui să înlocuiască apa simplă din dieta ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...