Angajați ai SJU Tulcea, în instanță pentru voucherele de vacanță

Vouchere de vacanță
Doi angajați ai SJU Tulcea și-au cerut în instanță un drept care, consideră ei, le-a fost încălcat. Aceștia, pe lângă alți 200 de angajați ai spitalului, nu primesc vouchere de vacanță. 

Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea, plătiţi din fondurile Ministerului Sănătăţii, nu primesc vouchere de vacanţă. Doi dintre angajați şi-au cerut în instanţă drepturile de anul trecut, potrivit agerpres.ro.

În prima instanță au câștigat, însă decizia a fost contestatăde către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu.  Astfel, următoarea înfăţişare în faţa instanţei va fi pe 10 noiembrie 2019 la Curtea de Apel Constanţa.

"În cadrul spitalelor, funcţionează structuri finanţate de Ministerul Sănătăţii prin DSP, Unitatea de Primiri Urgenţe, Centrul de Sănătate Mintală, Cabinetul de medicină sportivă, Dispensarul de TBC. Structurile ministerului nu au primit finanţarea necesară voucherelor de vacanţă, deşi am solicitat expres DSP şi implicit ministerului acordarea acestor drepturi", a declarat, joi, în timpul şedinţei Comisiei de Dialog Social, directorul SJU, Tudor Năstăsescu.

Situația de la Tulcea, unică în țară

El a spus că cei 1.000 de angajaţi ai SJU salarizaţi în cadrul contractului încheiat de unitate cu Casa de Asigurări Sociale şi-au primit voucherele de vacanţă şi a menţionat că până la emiterea unei decizii definitive de către instanţă nu poate trece la plata voucherelor de vacanţă pentru anul 2018.
La rândul lui, preşedintele filialei teritoriale a Sanitas, Ioan Zebreniuc, a declarat că situaţia de la Tulcea nu se repetă în unităţi spitaliceşti din ţară.
"Sunt judeţe unde consiliile judeţene au posibilitatea să ajute spitalele să se achite de voucherele de vacanţă", a declarat Zebreniuc.
De asemenea, în timpul şedinţei, directorul filialei teritoriale a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP), Mihai Găitan, a afirmat că situaţia din SJU este similară cu cea înregistrată de 10 ani în Finanţele publice teritoriale.
"Eu, personal, am avut acţiune până la Consiliul de Combatere şi am pierdut", a menţionat Găitan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel