Andrei Baciu, anunțul zilei: Ne-am mobilizat și am depășit pragul de 7 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 cu schemă completă!

Femeie vaccinată contra COVID. Foto: RoVaccinare / Facebook
Andrei Baciu, secretar de stat din Ministerul Sănătății și vicepreședinte al CNCAV, a anunțat că astăzi România a depășit pragul de 7 milioane de români vaccinați complet contra COVID-19

„Ne-am mobilizat și astăzi am mai depășit un prag: 7 milioane de persoane sunt vaccinate cu schemă completă! 

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Mulțumiri personalului din centrele de vaccinare pentru efortul susținut, autorităților implicate și românilor care au ales să aibă încredere în știință și beneficiile vaccinării.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: 
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces”, a scris Andrei Baciu, secretar de stat din Ministerul Sănătății și vicepreședinte al CNCAV, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, la data de 17 noiembrie ora 17.00, era vaccinați contra COVID-19 cu schema completă (două doze din Pfizer, Moderna sau AstraZeneca ori o doză din Johnson&Johnson) 7.018.127 de români. Dintre aceștia, 1.247.765 de români au deja și doza de rapel (doza a treia). De la începutul campaniei de vaccinare, în România u fost administrate 14.071.356 de doze de vaccin COVID-19, la care s-au înregistrat 19.122 de reacții adverse, adică un raport de 1,36 la 1.000 de doze administrate. În ultimele 24 de ore au fost administrate 97.093 de doze, la care au fost înregistrate 30 de reacții adverse. 

În România capania de vaccinare a debutat la 27 decembrie 2020, iar primul vaccin aprobat de urgență și făcut a fost cel produs de Pfizer și BioNTech. 

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;

Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021;

Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică;

Doza de rapel – cea de-a treia doză (a doua în cazul celor vaccinați cu Johnson & Johnson) se administrează din data de 28 septembrie 2021. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel