Andreea Marin s-a dus cu UNICEF în Vama Siret ca să întâmpine refugiații din Ucraina: „O zi în care mama din mine nu a putut fi detașată”

Andreea Marin, în mijlocul refugiaților din Ucraina care au intrat în România prin Vama Siret. Credit foto: Gabriel Vockel, UNICEF Romania - Deputy Representative / Facebook Andreea Marin
Celebra vedetă de televiziune Andreea Marin a fost astăzi în Vama Siret, alături de UNICEF. A întâmăinat refugiații veniți din Ucraina, a îmbrățișat mame și copii și a luat interviuri. Iată povestea spusă chiar de ea: 

„O zi în Vama Siret. Și în tabăra pentru refugiați din apropiere. Sau într-un hotel transformat în adăpost pentru ei, privind în ochi și ascultând copii cuprinși de emoție, mame cu lacrimi în ochi, români care ajută fără să aibă în schimb mai mult decât o mulțumire sufletească.

O zi în care mama din mine nu a putut fi detașată în limite rezonabile, ca un jurnalist cu 30 de ani de meserie în spate, de subiectul fiecărui interviu. Prea mult de dus. Prea greu. Impresionant și cutremurător, totodată. Fiecare fotografie este o poveste în sine.

Pe rând, în zilele ce vin, vi le voi spune pe toate. Emoția puternică spune însă multe, și fără cuvinte”, a promis Andreea Marin, într-un material postat pe pagina sa de Facebook. 

A fost acolo, pentru că este alături UNICEF Romania în calitate de Ambasador Național UNICEF. 

„Echipa plănuiește, în regim de urgență, înființarea primelor centre de tip "Blue Dot" la punctele de trecere a frontierei. Necesitatea acestora a fost probată deja în Europa în anii 2015-2016, când pentru refugiații din Siria și copiii lor s-au dovedit a fi un sprijin extraordinar.

"Blue Dot" sunt centre de sprijin special concepute pentru a oferi servicii integrate precum reîntregirea și reconectarea familiilor destrămate pe vreme de conflicte armate, au spații dedicate mamelor și copiilor mici, psihologi au grijă de cei profund afectați emoțional, e locul unde se oferă ajutor privind igiena, sănătatea, nutriția, se oferă consiliere juridică, sprijin pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate și există pături, haine călduroase, truse sanitare, jucării, produse de igienă și alimente pentru copii.

UNICEF strânge în continuare fonduri și pentru a face posibil acest sprijin, dar și pentru ajutor concret direct pentru copiii din Ucraina - apa potabilă,  accesul la educație și servicii de sănătate, hrană, sprijin psihologic asigurat de echipe mobile de specialiști, toate acestea sunt atât de necesare”, a scris vedeta. 

Ea cere românilor să se alăture UNICEF și să doneze orice sumă în sprijinul copiilor din Ucraina pe www.unicef.ro.

„Acești copii au nevoie de noi chiar ACUM!”, subliniază vedeta. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel