Anchetă epidemiologică la brutărie din Alba Iulia: O singură persoană testată pozitiv

Test coronavirus    Foto: pexels.com
O singură persoană, contact cu un angajat confirmat în zilele trecute cu noul coronavirus, a fost testată pozitiv, vineri, dintr-un lot de opt analize, în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba la o unitate de panificaţie din Alba Iulia.

"În urma efectuării analizelor individuale ale celor 8 persoane din lotul care ieri (joi - n.r.) a ieşit pozitiv în urma testării prin metoda pooling, a reieşit că o singură persoană din grup este pozitivă, restul de 7 având rezultat negativ. Precizăm că persoana pozitivă nu este angajată a societăţii de panificaţie, ci este contact al unuia dintre cei 5 angajaţi de la birourile firmei găsiţi deja pozitivi", a transmis, vineri seara, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit Agerpres.

El a menţionat că rămân în izolare timp de 14 zile persoanele cu rezultat pozitiv, dar şi familiile acestora.

Pentru persoanele care au rezultat negativ nu exista restricţii, a adăugat Sinea.

Opt persoane, toate contacţi ai unor angajaţi confirmaţi cu coronavirus, au fost retestate individual vineri.

"Grupa de 8 persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulată la unitatea de panificaţie, ce urmează a fi retestată azi individual, nu conţine angajaţi ai societăţii, ci contacţi direcţi ai unor angajaţi (din grupul de 5 depistaţi pozitiv acum câteva zile). În grupa de 8 nu se află niciun angajat din producţie sau desfacere al unităţii", a declarat, vineri, directorul executiv al DSP Alba.

Joi seara, DSP Alba a transmis că unul din loturile cu probele recoltate joi de la peste 100 de angajaţi ai unei unităţi de panificaţie din Alba Iulia, dar şi contacţi ai acestora, analizate prin "metoda pooling", indică faptul că există unul sau mai mulţi pozitivi, urmând ca persoanele din acest lot să fie vineri testate individual.

Primul confirmat cu noul coronavirus a fost patronul firmei, ulterior fiind testaţi pozitiv şi cinci angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în birourile unităţii de panificaţie, nu în spaţiul de producţie.

Metoda pooling, bazată pe protocoale internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precum şi pe cele de cercetare ştiinţifică derulate de echipa de cercetători a Universităţii Ben-Gurion din Israel, presupune amestecul de 8, 16 sau 32 probe recoltate de la tot atâţia subiecţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel