Ambulanța Bistrița: noapte dintre ani mai agitată decât în timpul anului
06 ian, 17:29
Serviciul de Ambulanță al Județului Bistrița Năsăud a avut o noapte de revelion agitată față de celelalte n opți din an, activitatea având o creștere de 26%, potrivit unui comunicat remis presei.
Ambulanță

Astfel, în această perioadă SAJ-BN a asigurat activitate pe tură de 12 ore/judeţ cu un echipaj tip C2, cu medic, nouă echipaje tip B2 (cu asistent medical), un echipaj consultaţii la domiciliu (cu medic).

În cele 5 ture de lucru, echipajele operative ale SAJ-BN au gestionat un număr de 275 solicitări (medie de 25 misiuni/tură de 12 h), din care:

- 250 (91%) urgenţe medico-chirurgicale,
- 25 ( 9%) consultaţii la domiciliu.

„Un număr de șase pacienţi au avut nevoie de transfer interjudeţean la clinici de specialitate din judeţele limitrofe. Vârful activităţii a fost înregistrat în tura de zi din 02.01.2020, intervalul orar 07.00 – 19.00, când s-a asigurat managementul unui număr de 89 misiuni/12 ore”, se arată în comunicatul remis presei.

De asemenea, se mai arată în document, cazuistica a fost cea specifică sezonului, cu multiple afecţiuni digestive, cazuri de febră, consum de alcool, decompensări ale unor afecţiuni cronice etc., dar au fost înregistrate şi frecvente cazuri de accident vascular cerebral.

„În aceste zile nu au lipsit nici incidentele deosebite, mai ales accidente rutiere, dar, din fericire, niciuna nu a prezentat implicaţii deosebite”, mai arată comunicatul de presă.


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri