Amânarea pensionării ar ține departe declinul cognitiv
08 sep 2021, 23:27

Greutate sub control
Amânarea pensionării ar ajuta adulții în vârstă să-și păstreze mai bine claritatea minții.

Un studiu recent susține că amânarea pensionării cu câțiva ani ar putea ajuta adulții mai în vârstă să-și păstreze mai multă claritate mentală. Cercetarea a folosit date de la peste 20.000 de americani în vârstă.

Oamenii de știință au plecat de la ipoteza că dacă toți acei oameni așteaptă până la vârsta de 67 de ani să se pensioneze, sănătatea lor ar beneficia - implicit abilitățile de a gândi, raționa, planifica și aminti, printre alte funcții vitale ale creierului. Iar menținerea unui creier activ datorită muncii ar scădea și riscul de demență. Și au demonstrat ipoteza.

În studiu, cercetătorii au analizat impactul posibil al pensionării ulterioare asupra funcționării cognitive a oamenilor folosind metode statistice pentru a estima ce s-ar întâmpla dacă toți participanții la studiu ar fi „obligați” să întârzie pensionarea până la cel puțin 67 de ani. Au luat în considerare și faptul că în viața de zi cu zi există o serie întreagă de factori care ar putea influența atât sănătatea cognitivă a unei persoane, cât și vârsta de pensionare. Și unii oameni s-ar putea retrage mai devreme, deoarece acuitatea lor mentală scade, arată medicine.net.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?