Aloe Vera: beneficii neașteptate pentru sănătate
17 dec 2021, 16:00

Aloe Vera. Foto: Pixabay
Iată o serie de beneficii neașteptate ale plantei aloe vera.

Aloe vera este o plantă medicinală folosită de secole. Este cunoscut pentru că ajută la vindecarea mai multor probleme ale pielii și părului. Majoritatea produselor de înfrumusețare conțin acum aloe vera pentru a oferi o îngrijire suplimentară pielii.

Frunzele plantei conțin un gel care are numeroase proprietăți vindecătoare. Conține 96% apă, unii compuși organici și anorganici, vitamine și minerale etc.

Cel mai important element din aloe vera este un carbohidrat complex, numit acemannan, care ajută nutrienții să ajungă la celule pentru a le proteja de toxine.

Beneficiile plantei aloe vera

Iată 6 dintre beneficiile plantei, care te-ar ajuta să ai o piele strălucitoare și un păr sănătos.

Previne îmbătrânirea

Aloe Vera este bună pentru a proteja pielea de îmbătrânire. Este bogată în vitamina C, E și beta caroten, care acționează ca proprietăți anti-îmbătrânire. Aloe vera poate, de asemenea, exfolia, reface și oferă o nutriție constantă pielii noastre pentru a o menține strălucitoare mereu.

Protector al celulelor

Aloe vera poate trata celulele de la nivelul epitelial al pielii, motiv pentru care este recomandată mai ales de experții în frumusețe. Cel mai bun mod de a folosi aloe vera este să aplicați gelul local sau să beți suc de aloe vera dimineața devreme, pe stomacul gol.

Vindecarea arsurilor solare

Planta are proprietăți de răcire și este antiinflamatoare. Este unul dintre cele mai naturale remedii pentru vindecarea arsurilor solare sau a pielii arse. De asemenea, este bogat în antioxidanți și minerale care stimulează procesul de vindecare. Deci, acum nu trebuie să vă faceți griji cu privire la bronzul pe piele.

Reduce excesul de sebum în cazul părului gras

Planta de aloe vera curăță foliculul de păr eliminând excesul de sebum. De asemenea, nu rănește firele de păr în timpul curățării, fără a lăsa reziduuri, ca și alte produse pentru păr.

Favorizează creșterea părului

Crește circulația sângelui în scalpul nostru, ceea ce ajută la prevenirea ruperii și căderii părului. Aloe vera este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută părul să crească mult mai repede.

Întărește firele de păr

Vitaminele A, C și E din aloe vera contribuie la promovarea creșterii sănătoase a celulelor. Vitamina B-12 și acidul folic ne pot salva părul de la cădere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?