Alimentul din bucătărie care-ți mărește buzele. Înlocuiește acidul hialuronic: Fiți atente la balsamul de buze!

alimentul din bucatarie - FOTO Pexels @SHVETS production
Îngrijirea buzelor se poate obține și cu produse pe care le avem în bucătărie.

Îngrijirea buzelor face parte din ritualul fiecărei persoane, de altfel zona este una foarte expusă agresiunii factorilor externi, vânt, soare, iar în ultimii ani, chiar dacă a fost ascunsă în spatele măștilor de protecție, a avut nevoie de atenție. 

Iar cel mai bun mod de a avea grijă de buze este acela de a le hidrata. 

"Cel mai indicat este să le hidratăm. Este cea mai la îndemână metodă de a le menţine sănătoase şi de a le proteja. 

Pe timpul zilei, ar trebui să folosim balsamuri de buze, chiar şi sub forma unor gloss-uri cu diverse ingrediente recunoscute ca fiind hidratante.

Pe parcursul nopţii, ne putem ajuta de ceva mai ocluziv, care să păstreze factorii hidratanţi la nivelul ţesuturilor, precum măştile.

Există măşti dedicate pentru hidratarea buzelor, dacă nu avem acces la ele, ne putem folosi şi de vaselina sau petroleumul", a spus medicul Cristina Safta, la Sfat de Sănătate de la Antena 3. 

La ce trebuie să fim atente când achiziționăm balsamul de buze

Potrivit dermatologului, o atenție deosebită trebuie acordată ingredientelor cu rol hidratant, dar și celor cu efect fotoprotector, având în vedere că zona este una foarte expusă la soare.

”Cele mai bune ingrediente cu rol hidratant sunt, pe lângă acidul hialuronic, pe care cu toţii îl cunoaştem, unturile recunoscute ca fiind ocluzive, untul de cocos, shea şi avocado. 

Pe lângă faptul că sunt hidratante, vin şi cu o componentă lipidică. Buzele nu au glande sebacee şi duc lipsă de această protecţie dată de sebumul constituţional. 

Este recomandat, mai ales în sezonul estival, unde putem să avem arsuri solare şi la nivelul buzelor să folosim balsamuri cu SPF. Din păcate, chiar şi la nivelul buzelor există riscul de a face anumite cancere de piele sau leziuni precursoare cancerelor de piele”, a mai spus medicul Cristina Safta.

Buze mărite cu un ingredient din bucătărie

Multe dintre femei își doresc buze voluminoase, dar cel mai important este ca acest lucru să fie făcut cu măsură și proporțional cu trăsăturile individuale. 

Astfel, pe lângă deja cunoscutele injectări cu acid hialuronic, care vine și cu o serie de indicații și contraindicații, medicul a dezvăluit un secret în privința măririi buzelor, în mod natural, chiar dacă însă este de scurtă durată. 

”Pe piaţă se pot găsi anumite fillere sub formă de gloss-uri care conţin un cocktail de acizi hialuronici şi alţi compuşi hidratanţi, dar cu rezultate modeste. Acestea hidratează doar superficial ţesutul, fără al volumiza vizual. 

Secretul din bătrâni este legat de o substanţă care se extrage din ardeiul iute. Sunt gloss-uri care conţin capsaicină, o substanţă care creşte vascularizaţia la nivelul buzelor şi automat par mai mari", a mai spus medicul.

Cum previi laba GÂȘTEI, ridurile și cearcănele. Medic: Se pot ÎNTINDE, FĂRĂ durere. Doare doar în buzunar

Dependența de acidul hialuronic, MIT demontat. Dr. Panțuru: Este una emoțională

”Acidul hialuronic este o substanță de umplere, el se găsește sub două forme, în afară de cel din creme, cel pentru mezoterapie, care se injectează în derm pentru a menține hidratarea, pentru a stimula colagenul, care într-adevăr, nu are rezultate imediate, respectiv cel mai dens, mai consistent, care se folosește pentru a reface volumul, pentru a umple ridurile, acolo rezultatele sunt vizibile imediat, în cabinet”, a explicat dr. Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

Mituri și adevăruri despre acidul hialuronic

Astfel, în cadrul emisiunii, medicul a spulberat câteva dintre miturile legate de acidul hialuronic, susținând că acesta crează doar o dependență emoțională, nicidecum una fizică. Citește mai departe AICI. 

Vezi și: Dan Negru, despre operațiile estetice: Am primit oferte. Mie mi-e frică să mă duc la nevastă-mea, apoi la alții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel