Alimentul care te scapă de kilogramele în plus și crește imunitatea

alimentul care te scapă de kilogramele în plus, FOTO: PEXELS @Rodnae Productions
Care este alimentul benefic pentru sănătate care te scapă de kilogramele nedorite?

Nutriția echilibrată este factorul principal pentru menținerea sănătății și vitalității. Există numeroase alimente care contribuie la o sănătate de fier, dar nu toate ne mențin și în formă. Dacă dorim totuși să consumăm ceva gustos care să nu ne amenințe silueta, dovleacul este alegerea potrivită.

Acesta este cunoscut prin conținutul său scăzut în calorii: 25 kcal/100g, lipsa grăsimilor saturate și prezența fibrelor în compoziția sa. Mai mult decât atât, dovleacul este o sursă bogată de vitamine și minerale, precum: vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B2, potasiu, cupru, mangan și fier.

Aliatul sistemului imunitar

Creșterea imunității a devenit o prioritate pentru toți cei care vor să se mențină sănătoși. Prin conținutul său crescut în beta-caroten și vitamina C, dovleacul ajută sistemul imunitar să lupte cu infecțiile. Astfel, în sezonul rece sau în perioadele de tranziție de la un anotimp la altul, dovleacul este aliatul sistemului imunitar.

Dovleacul, sursă de vitamina A

Conform healthline, 245 g de dovleac conțin 245% din necesarul zilnic de vitamina A. Această vitamină are un rol important în funcționarea corectă a organismului și ne ajută, în special, să ne menținem vederea, sănătatea pielii, unghiilor, dinților și oaselor. 

Conținut crescut în antioxidanți

Dovleacul este o sursă bogată de antioxidanți. Despre beneficiile antioxidanților s-a vorbit de multe ori și este cunoscut faptul că aceștia ne țin departe de bolile cronice, cum sunt afecțiunile sistemului cardio-vascular sau diabetul. Așa cum spune și numele lor, "antioxidanții" opresc procesele de oxidare, dăunătoare pentru organism.

Cum îl consumăm?

Pentru a profita de proprietățile sale, dovleacul poate fi inclus în alimentația de zi cu zi. Acesta poate fi consumat copt sau poate fi inclus în rețete, precum: supa cremă de dovleac, plăcintă cu dovleac, prăjituri cu dovleac și altele. 

Dacă vrem să ne putem bucurăm și de beneficiile semințelor de dovleac, le putem consuma ca atare sau le putem adăuga în salate sau în rețele cu carne și pește.

Vezi și: Semințe de dovleac: beneficiile MINUNATE pe care le oferă pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel