Alimentul care îngrașă cel mai tare. Dr. Șerban Damian: Asta e boala zilelor noastre

zaharurile - FOTO: Freepik@julienprotz@asifkhan07
EXCLUSIV
Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, ne-a explicat care este alimentul care ne îngrașă cel mai tare. De cele mai multe ori este greu de evitat.

Consumul excesiv de zaharuri poate fi un factor important în creșterea în greutate. Zahărurile, în special cele adăugate în alimente și băuturi procesate, furnizează calorii în exces și au un impact negativ asupra sănătății. Consumul excesiv de zahăruri poate contribui la creșterea în greutate în mai multe moduri.

Dr. Șerban Damian a subliniat că zaharurile sunt greu de evitat, mai ales, în zilele noastre. 

"Cam asta este boala zilelor noastre: excesul de zaharuri simple, zahăr. Zahăr găsim în toate preparatele și semipreparatele, toate conțin zahăr aduăgat. Procesul de rafinare excesivă conduce către dezechilibru în cadrul alimentului, între carbohidrații complecși și cei simpli. Un exemplu este pâinea din făină albă vs. pâinea din făină integrală. 

Alimentul care ne îngrașă cel mai tare - FOTO: Freepik@Ifthikar Alam

În pâinea din făină integrală vei găsi o mulțime de carbohidrați complecși, fibre. Este un produs sănătos, sănătos, nu hipocaloric, dar bun să îl ai pe masă, spre deosebire de produsul ultrarafinat, ultraprocesat din care se scoate cam ceea ce este nutritiv și rămâne doar ceea ce ne face plăcere rapid, adică gustul plăcut, dar din punct de vedere nutrițional alimentul își pierde calitățile și predispune către creșterea în greutate",  a explicat dr. Șerban Damian, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Consumul excesiv de zahăr poate perturba echilibrul hormonal și poate afecta metabolismul, crescând riscul de depunere a grăsimilor. Alimentele bogate în zahăruri adăugate pot conține puțini sau deloc nutrienți esențiali, ceea ce poate determina consumul de calorii în exces fără a furniza substanțele nutritive necesare.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel