Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos

Alimente laxative - Foto: Freepik @teksomolika
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.

Sorbitolul este un alcool de zahăr prezent în mod natural în multe fructe și legume. Are efecte laxative datorită modului în care este metaboliat în organism.

Când este consumat în cantități mari, sorbitolul poate atrage apa în intestine, ceea ce ajută la înmuierea scaunului și stimulează mișcările intestinale.

Vezi și: VSH mare: cauzele care duc la creșterea lui. Analiza pe care să o faci dacă ai un VSH mare

"Scopul nu ar trebui să fie niciodată să te bazezi doar pe un singur aliment sau supliment care să te ajute cu ameliorarea constipației, în schimb, ideal ar fi să te concentrezi pe dieta ta zilnică în ansamblu, astfel încât să nu ajungi la constipare cronică.

1. Prunele deshidratate

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute ajutoare naturale pentru constipație și din motive întemeiate, pentru că ele conțin în mod natural sorbitol, adică un alcool dulce pe care corpul nu îl digeră bine și ajunge să aibă acel efect laxativ.

Foto: Freepik @ImaginAI



2. Perele

De obicei sunt uitate, dar funcționează la fel de bine ca și prunele.

Perele, de obicei cele coapte, ne pot ajuta să mergem la baie. Ele conțin acelați alcool dulce, sorbitol.

Foto: Freepik @azerbaijan_stockers



3. Merele

Merele roșii conțin de fapt mai multă pectină decât cele verzi și tind să fie mai ușor de digerat pentru multe persoane. Un lucru de ținut minte despre mere este că uneori provoacă balonare, așa că aveți grijă cu cantitatea și testați mereu pe propriul corp.

Merele conțin o fibră solubilă numită pectină care a fost demonstrat științific că ajută la eliberarea materiei din stomac. Și cele verzi, dar mai ales cele roșii.

Foto: Freepik @ededchechine

 

4. Kiwi

Consumul a 2 kiwi pe zi este unul dintre cele mai bune moduri de a vă menține un scaun regulat.

Kiwi conține actinidină, o enzimă care favorizează mișcarea regulată a intestinelor și, de fapt, încurajează împingerea alimentelor din intestin.

Foto: Freepik @pixal9studio


5. Fructul dragonului - Știu că oamenii mănâncă în mod normal doar în vacanță la un hotel... dar cu siguranță îl puteți cumpăra și adăuga la micul dejun acasă când aveți ocazia.

Foto: Freepik @rawpixel.com



6. Cafeaua

Nu îi afectează pe toți la fel, dar 30% dintre oameni simt nevoia să meargă la toaletă imediat după ceașca de cafea de dimineață, indiferent de conținutul de cofeină din aceasta.

Dacă te numeri printre cei 30% dintre oamenii pentru cafeaua are ca răspuns în corp efectul laxativ, atât cea normală cât și cea decaf, să zicem că ești noros", a spus Iuliana Dabija, psihonutriționist, pe pagina ei de Instagram.

Foto: Freepik @chevanon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel