Alimentele care ne oferă sațietate. Ligia Pop: Combinațiile acestea sunt secretul

alimente satietate foto: freepik
EXCLUSIV
Despre alimentele care ne oferă sațietate. De ce unele alimente ne fac să ne simțim mai sătui, în comparație cu altele?

Mulți dintre noi ne întrebăm de ce unele alimente ne fac să ne simțim mai sătui, în comparație cu altele și, implicit, care sunt alimentele care ne pot satisface mai bine senzația de foame și ne pot menține sătui pentru mai mult timp. Ligia Pop, nutriționist și autoare a 8 cărți, ne aduce în discuție un aspect esențial: combinațiile de nutrienți.

Vezi și: Ce trebuie să știi dacă ai ținut Post. Ligia Pop: Să o luăm cu pași mărunți. Dăm corpului timp

foto: Freepik

Despre alimentele care ne oferă sațietate

Potrivit Ligiei Pop, "Depinde de la aliment la aliment, compoziția chimică și consistența lui. Dacă un aliment este încărcat cu proteine, ne simțim mai sătui decât cu un aliment care poate fi asemănător, dar care are un procent mai mic de proteine". Această observație subliniază faptul că nu toate alimentele sunt create egal, atunci când vine vorba de capacitatea lor de a ne satisface foamea și de a ne menține sătui. Există anumite combinații de nutrienți care pot influența în mod semnificativ senzația noastră de sațietate.

"Alimentele bogate în proteine, uleiuri și alte substanțe nutritive esențiale ne fac să ne simțim sătui pentru o perioadă mai lungă de timp", ne explică Ligia Pop. Proteinele, în special, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula senzația de sațietate și de a reduce pofta de mâncare.

De asemenea, consistența alimentelor poate juca un rol în satisfacerea senzației de foame. Alimentele care au o textură densă și care necesită o masticație îndelungată pot oferi o senzație de plenitudine mai mare, în comparație cu alimentele care sunt ușor de mestecat și de înghițit.

”Sau alte alimente care conțin uleiuri și proteine ne fac să ne simțim sătui. Combinațiile acestea de nutrienți sunt secretul, când vine vorba de sațietate”, ne mai spune aceasta.

Vezi și: Cum trebuie să respirăm când avem un atac de panică. Dr. Gilda Popescu: Ameliorează simptomele

Astfel, secretul sațietății constă în identificarea și includerea în dietă a alimentelor care oferă combinații optime de nutrienți. Proteinele, uleiurile și alte substanțe nutritive esențiale ar trebui să fie parte integrantă din regimul nostru alimentar, iar alegerea alimentelor cu consistență densă și bogate în nutrienți poate contribui la menținerea unei senzații de sațietate pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel