Alimente care cresc nivelul de estrogen: când ar trebui să le consumi

Semințe de susan   Foto: pixabay.com
Unele alimente au efectul de a crește nivelul de estrogen în organism. Iată cine și când ar trebui să le includă în dietă.

Corpul feminin se dezvoltă în timpul pubertății datorită prezenței unui hormon numit estrogen. Acest hormon ajută la dezvoltarea organelor de reproducere ale unei femei. De asemenea, este asociat cu ciclul menstrual, precum și cu sarcina. Acest hormon este produs de ovare. Micile greșeli ale stilului de viață sau problemele de sănătate pot avea impact asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră, ceea ce poate duce la probleme grave.

Persoanele cu tulburări de alimentație sau care ajung să facă exerciții fizice excesive sau suferă de afecțiuni de sănătate legate de ovare sau rinichi pot suferi adesea și de un nivel scăzut de estrogen. Uneori, unele medicamente pot avea impact și asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră.

Nivelurile scăzute de estrogen pot avea numeroase simptome care pot avea un impact asupra corpului. Ați putea suferi de bufeuri, schimbări de dispoziție și dureri de cap, oboseală și cicluri neregulate și alte astfel de simptome ale nivelului scăzut de estrogen. Acest lucru vă poate slăbi oasele și reduce densitatea osoasă. Acesta este motivul pentru care este esențial să țineți cont de nivelul de estrogen și să solicitați asistență medicală dacă nivelul de estrogen este scăzut, dar indiferent de acesta, există numeroase modalități naturale de a vă menține nivelul normal de estrogen și puteți începe prin includerea în dietă a alimentelor care stimulează estrogenul.

Iată câteva modalități naturale de a crește nivelul de estrogen din corpul dumneavoastră: estrogenul

Ceai de plante

Ceaiurile din plante precum trifoiul roșu, cimbru, verbena, lemn dulce și alte astfel de ceaiuri sunt cunoscute pentru că stimulează și sporesc producția de estrogen în corp. De asemenea, conțin fitoestrogeni care au impact și îmbunătățesc producția de estrogen.

Fructe uscate și nuci 

Curmalele, prunele, caisele, fisticul și nucile și alte astfel de fructe uscate și nuci sunt cunoscute ca fiind sănătoase pentru corp și, de asemenea, asigură o gustare sănătoasă, plină de energie. Dar, pe lângă asta, ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de estrogen și cresc nivelul de estrogen din corp.

Semințe

Se știe că semințele de in și semințele de susan sunt excelente pentru persoanele cu nivel scăzut de estrogen. Se știe că sunt o sursă de estrogen și fitoestrogen, ceea ce îl face perfect pentru dietă, dacă vă luptați cu un nivel scăzut de estrogen. De asemenea, ajută să vă îmbunătățiți nivelul de colesterol și vă menține corpul sănătos.

Soia

Soia este cunoscută pentru a îmbunătăți producția de estrogen în corp. Puteți să adăugați mai multe produse pe bază de soia, cum ar fi lapte de soia sau iaurt de soia sau pur și simplu consumați soia ca parte a dietei.

Vin roșu

Se știe că vinul roșu este o sursă bogată de poliestrogen, ceea ce îl face să fie băutura perfectă pentru a vă gestiona nivelul hormonilor, deoarece vă crește nivelul de estrogen și vă ajută să vă mențineți sănătos.

Notă: Este întotdeauna o idee bună să consultați medicul înainte de a a apela la remedii casnice și vă rugăm să rețineți că toate aceste remedii sunt bune numai atâta timp cât sunt consumate cu moderație, deoarece un nivel ridicat de estrogen nu este bun nici pentru corpul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel