Alexandru Rafila, despre certificatul verde la slujbele religioase: nu se pune această problemă

Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO
Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde la slujbele sau procesiunile religioase.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a infirmat, duminică, o eventuală introducere a certificatului verde la slujbele sau procesiunile religioase.

"Nu s-a discutat acest lucru la reuniunea de duminică. Am declarat în mod public că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor care ţin de distanţare, de folosirea corectă a măştii şi de evitarea aglomeraţiei acolo unde se poate prin modul în care sunt organizate slujbele. Este cu totul altceva şi nu cred că este cazul să facem speculaţii despre conţinutul acestor întâlniri, care în niciun caz nu sunt conflictuale, ci sunt de dezbatere şi de colaborare", a spus Rafila, duminică, la Palatul Victoria.

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea de lucru a premierului Nicolae Ciucă cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, în contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. 

Varianta Omicron, confirmată în România

Varianta Omicron a virusului a fost deja conformată în românia la duă persoane și sunt încă așteptate rezultatele secvențierii la cea de-a treia persoană, un tânăr care a călătorit cu echipa de rugby CSM Baia Mare.

Cele două persoane confirmate sunt o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel