Alexandru Arșinel, internat la cămin. Fiul său, declarații: Am decis că e mai bine așa. Tata nu se mai poate deplasa

Alexandru Arsinel - Foto: Agerpres
Fiul lui Alexandru Arșinel a făcut dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului.

Alexandru Arșinel se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, marele actor fiind recent externat din spital. În ultima vreme, acesta nu a mai avut nicio apariție în spațiul public și, tocmai din acest motiv, ultimele imagini în care apare au îngrijorat pe toată lumea.

Recent Alexandru Arșinel a fost internat într-un centru de recuperare, iar apropiații lui ar fi oferit detalii despre starea sa de sănătate, spunând că "nu este bine deloc".

"Nu este bine deloc. Are dificultăți în vorbire, dar și la coordonare. După tratamentul de la clinică se simte mai bine. El nu-și mai dorește să se tot interneze și să se externeze în spital. Colegii săi de la teatru se interesează des de starea sa de sănătate", ar fi declarat o sursă din apropierea actorului pentru playtech.ro. "Nu sunt în regulă, nu mă simt bine, ci doar atât cât este suportabil. Sau atât cât să dau speranțe. S-au adunat mult prea multe. Controlul asupra organismului meu nu-i ok, nu mă simt în putere, nu-l pot controla așa cum aș vrea. Am suportat multe transformări. Și operație pe cord, și transplant de rinichi, s-au adunat prea multe. Sper să nu mă mai întorc în spital", a mai spus el.

La scurt timp după internarea în spital, familia actorului a declarat faptul că acesta începe ușor, ușor să-și revină, însă acum fiul său nu vine cu vești prea bune. 

Astfel, Alexandru Arșinel a fost internat de curând într-un cămin specializat pe problemele cu care acesta se confruntă acum. Cristian Arșinel, fiul actorului, spune că nu au avut altă variantă, pentru că îndrăgitul actor nu se mai poate deplasa. 

"L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucurestiului. Tata are niște escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor", a dezvăluit Cristian Arșinel, pentru impact.ro.

De ce au apărut variantele Delta și Omicron. Attila arată GREȘEALA: Oricât de ciudat pare... acest lucru s-a văzut

Cristian Arșinel despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel

Mai mult, fiul îndrăgitului actor a adăugat faptul că mental, Alexadru Arșinel este bine, însă nu mai are aceeași stare de bine ca pe vremuri. Acesta a dezvăluit și pentru cât timp va rămâne actorul internat.

"Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri. Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă!", a adăugat fiul actorului. 

Alexandru Arșinel, decorat de curând cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. Imaginile care i-au îngrijorat pe fani

Marele actor a apărut în mai multe poze ce au fost publicate pe internet, după ce a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei, alături de Vasile Muraru. Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine” (text gramată Crucea Bucovinei).," este mesajul transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

În fotografiile postate de Arhiepiscopie, îndrăgitul actor, în vârstă de 83 de ani, pare extrem de slăbit, semn că problemele de sănătate și-au pus foarte mult amprenta asupra fizicului său. Acestea stă, de asemenea, într-un scaun cu rotile, care arată faptul că îi este extrem de greu sau poate chiar imposibil să se deplaseze. Alexandru Arșinel a încercat să schițeze un zâmbet subtil, chiar dacă se vede cu ochiul liber că acesta nu este deloc într-o formă fizică bună.

Vezi imaginile pe SPECTACOLA.RO

Soția actorului, paralizată

La începutul anului, Alexandru Arșinel a dezvăluit că nu se mai poate îngriji singur, fapt pentru care a angajat pe cineva să se ocupe de asta. 

"Am angajat pe cineva care mă ajută, vin copiii mei care se ocupă zilnic de mine și de soția mea. Nu uitați că soția mea este grav bolnavă, este paralizată. Sper că odată cu venirea primăverii ne vom bucura mai mult, mai ales că eu, urmează să fiu decorat de către Mitropolia Municipiului Sucevei cu Crucea Mare și  aștept să se așeze toate ca să dea băiatul meu cel mare o fugă la Suceava, unde voi fi, ca să zic așa, decorat, cu această distincție religioasă.

Medic, mesaj tranșant pentru George Buhnici: Te-aș lua într-o maternitate. Te-aș lua într-o secție ATI să vezi cum se roagă un bărbat adevărat pentru soția lui cu boli și cicatrici

Cum Dumnezeu? Să mă fac bine și mă veți vedea acolo! Mă veți vedea și cu inițiative personale și cu materiale. Vreau să fac un material retro cu momente pe care le-am lucrat cu Stela de-a lungul a 40 de an", a declarat actorul la Antena Stars.

"Îmi este greu să mă deplasez. Am o durere a masei musculare. A început să mă doară masa musculară, picioarele mai ales. Mă dor picioarele mai ales. Îmi este greu să merg, sper să treacă", a mai spus Alexandru Arșinel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel