ALERTĂ COVID-19: Un prim caz de infectare cu varianta Omicron în Italia și alte două în Germania

Pandemie     Foto cu caracter ilistrativ
După ce astăzi Marea Britanie a anunțat că are două cazuri de infectare cu varianta omicron de coronavirus, un prim caz de COVID-19 cu tulpina mutantă originară din Africa de Sud a fost confirmat și în Italia. Alte două cazuri au fost confirmate în Germania. 

În Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunțat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătății (ISS), aflat în subordinea guvernului de la Roma. 

„Proba pozitivă” a fost prelevată de la o persoană 'venită din Mozambic', a precizat ISS într-un comunicat. „Pacientul și membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate”, a adăugat institutul.

Germania a confirmat și ea, tot sâmbătă, primele cazuri de infectare cu varianta Omicron. Acestea au fost confirmate în Bavaria, la două persoane venite din Africa de Sud, anunță autoritățile germane. 

Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătății al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

În cursul zilei, autoritățile regionale din landul Hessa anunțaseră că un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a apărut în Germania la o persoană revenită recent din Africa de Sud. În toal, în Germania sunt acum trei cazuri de infectare cu Omnicron confirmate. 

Țările europene închid granițele rând pe rând

Această variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată „îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății și de către Centrul European pentru  Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC)

Tulpina mutantă prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, și are 50 de  mutații, au anunțat cele două instituții.
Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă după depistarea unei noi variante a coronavirusului, a anunțat pe Twitter președinția slovenă în exercițiu a Consiliului UE.

Un comitet de experți sanitari din toate cele 27 de state UE 'a convenit asupra necesității de activare a „frânei de urgență” și impunere de restricții temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă, a indicat președinția slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puțin mai devreme activarea acestui mecanism.

De asemenea, potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze și să plaseze în carantină toți pasagerii sosiți din această regiune. România deja a luat aceste măsuri, interzicând accesul străinilor care vin din aeste țări pe teritoriul nostru, iar pe românii care se întorc din țările africane băgându-i în carantină 14 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel