Alergii alimentare la adulți, simptome și cei mai comuni alergeni

Scoici
S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptome au și care sunt cei mai comuni alergeni

Pentru adulți, la fel ca și la copii, cele mai comune alimente care dau alergii - dar nu și singurele - sunt ouăle, laptele, arahidele, nucile, peștele și crustaceele, grâul și soia, potrivit experților de la Colegiul American de alergie, astm și imunologie.

La fel ca și în cazul acelor alergii alimentare care apar în copilărie, va trebui să faceți tot posibilul să evitați aceste alimente și să fiți pregătit să luați măsuri în caz că intrați, neintenționat, în contact cu ele.

Semne că ai o reacție alergică severă:

Ai o reacție alergică severă la alimente dacă ai următoarele simptome:

- Urticarie sau pielea palidă / albăstruie.

- Crampe și / sau vărsături.

- Probleme de înghițire sau umflare a limbii.

- Pulsul slab.

- Senzație de amețeală sau leșin.

- Insuficiență respiratorie, șuierat sau tuse.

- Incapacitatea de a respira și scăderea tensiunii arteriale.

Alergii alimentare severe - șoc anafilactic

Reacția cea mai gravă se numește anafilaxie (sau șoc anafilactic) și este o incapacitate extremă de respirație care poate duce la șoc. Este o urgență medicală care vă pune viața în pericol. Rețineți că reacțiile alergice pot fi imprevizibile. Cele mai multe se întâmplă în câteva ore de contact, dar unele sunt instantanee. Și o cantitate mică de alergen poate fi suficientă pentru a provoca umflături, urticarie sau anafilaxie. De asemenea, corpul dvs. ar putea prezenta mai mult de un tip de reacție - pielea, tractul gastro-intestinal, inima și / sau respirația ar putea fi afectate în același timp.

Cum afli la ce ești alergic

De aceea, este important să vă adresați medicului și să întrebați despre testarea pentru reacție neobișnuită la un anumit aliment. Dacă este posibil, explicați tot ce ați mâncat, cât de repede au început simptomele și cât timp au durat.

Testarea pentru alergii alimentare implică, de obicei, o combinație de teste cutanate și de sânge. Uneori poate exista o soluție sau un tratament. De exemplu, dacă un fruct sau o legumă în stare brută provoacă o reacție, este posibil să puteți mânca alimentele gătite deoarece, pentru unii oameni, căldura neutralizează alergenul. În general, va trebui să eliminați complet din dietă alimentul alergen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel