Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Alergia la vin, cum recunoști simptomele
19 noi 2019 / 09:00
Atenție la aceste simptome data viitoare când vă bucurați de un pahar de vin, acestea ar putea indica faptul că aveți alergie la această băutură.  
Durerile de cap, înroșirea feței, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută și astmul sunt reacțiile cele mai frecvente pentru persoanele cu alergii la vin.Foto: Pixabay

În timp ce consumul moderat de alcool poate avea un efect benefic asupra sănătății tale, reducând riscul bolilor cardiovasculare, optarea pentru vin poate provoca reacții adverse. Sulfiții și histaminele din vin pot provoca efecte adverse, ele fiind substanțele chimice responsabile de obicei pentru reacțiile alergice, notează Livestrong

Sensibilitate la sulfat

Simptomele astmatice legate de sulfiți pot varia de la respirație șuierătoare până la reacții grave care ar putea pune viața în pericol, potrivit Clinicii Cleveland. Șocul anafilactic este o reacție alergică potențial fatală la persoanele extrem de sensibile la anumite substanțe. Simptomele apar brusc și pot include mâncărime, umflare, scăderea tensiunii arteriale și dificultăți în respirație. Se întâmplă rar la persoanele alergice la sulfiți. Reacțiile apar, de obicei, în timp ce persoana consumă un produs care conține sulfit, cum ar fi vinul, și poate avea de-a face cu inhalarea dioxidului de sulf din sulfiți.

Dureri de cap

Durerile de cap, înroșirea feței, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută și astmul sunt reacțiile cele mai frecvente pentru persoanele cu alergii la vin. Aceste efecte pot fi aduse nu numai de sulfiți, ci și de alți aditivi în producerea vinului. Unii producători de vin au luat act de acest lucru și și-au schimbat procesul de a produce produse care nu pot provoca aceste reacții alergice. Vinul roșu provoacă, în special, reacții alergice, în conformitate cu Union Wine Society 'Union Wine Society din Anglia. Vinurile mai dulci tind să aibă mai mulți sulfiți pentru a ajuta la păstrarea conținutului de zahăr. Sulfitele sunt agenți antibacterieni și fac conservanți buni pentru vin. Durerea de cap se poate dezvolta în termen de 15 minute de la consumul de vin. Așa-numita „durere de cap a vinului roșu" poate apărea după ce bei mai puțin de un pahar la persoanele cu alergii. De asemenea, pot apărea greață și înroșire împreună cu durerile de cap. Unele vinuri produc aceste efecte, iar altele nu.

histamine

Sulfitele nu pot fi singurul pericol din vin. Există persoane care pot suferi reacții alergice la histaminele care apar în mod natural în produsele fermentate. Reacțiile lor pot apărea și după consumarea altor produse care conțin histamine. Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la ingredientele din vinurile care provoacă aceste reacții, în conformitate cu Bath Students 'Union Wine Society. Pot exista alte cauze potențiale care nu sunt cunoscute acum.

 

Ştiri Recomandate

DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri