Ajutor de nădejde în lupta cu COVID. Dr Bilic: poate fi un potențial medicament

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește despre rolul melatoninei în tratamentul infecției COVID citând două studii.

Două studii internaționale susțin că melatonna ar fi un posibil medicament în prevenția și tratamentul infecției cu COVID. ”Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați. Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul Covid-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare”, notează medicul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Melatonina, explică medicul citat, este ”un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului”.

”Cercetătorii germani, la rândul lor, au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci este de folos în tratamentul Covid 19. Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient. Și cei suspecți de Covid pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D (vezi foto). Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, mai precizează dr Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel