Adolescenta de 15 ani, cu arsuri după ce s-a urcat pe un tren, dusă cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie

Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Adolescenta în vârstă de 15 ani care s-a electrocutat după ce a urcat cu prietenele ei pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman pentru a-şi face fotografii a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corporală, a informat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Echipajul aeromedical SMURD Iaşi a preluat fata din Roman şi a ajuns la Iaşi, unde este transferată la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria. Aici este singura clinică de arşi pentru copii din provincie care poate trata arsuri pe suprafaţă mare, după cea din Bucureşti.

O a doua fată, care a suferit arsuri de 2%, urmează să fie adusă cu ambulanţa la aceeaşi unitate medicală ieşeană.

"Am intervenit cu echipajul de pe elicopterul SMURD Iaşi la preluarea unei adolescente în vârstă de 15 ani de la Spitalul Roman. Aceasta s-a urcat pe un vagon de cale ferată din dorinţa de a face poze. A suferit o electrocuţie prin arc electric, arsură pe aproximativ 21% din suprafaţa corporală, afectând zone parcelate din torace, membrele inferioare şi superioare, chiar şi la nivelul feţei. A fost transferată pentru spitalul Sf. Maria, la Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică pentru tratamentul arsurilor. Este stabilă hemodinamic. Am făcut reechilibrare hidroelectrolitică şi tratament al durerii în timpul transferului aerian, împreună cu izolarea şi tratarea suprafeţei arse. Pentru aceste cazuri care se întâmplă cu o frecvenţă nedorită în rândul adolescenţilor şi tinerilor, singura soluţie este prevenţia. Nu este bine să te urci pe un vagon de cale ferată, nu e bine să te expui la riscuri de electrocuţie care poate genera tulburări de ritm cu stop cardio respirator şi deces, arsuri şi traumatisme prin cădere. Pentru toţi rugămintea şi sfatul nostru este să renunţe la astfel de experienţe, fotografiatul pe vagoanele de tren", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

ORA 12.46 Neamţ: Adolescenta de 15 ani cu arsuri după ce s-a urcat pe un tren, transferată la Iaşi cu elicopterul SMURD

Medicii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au solicitat elicopterul SMURD pentru adolescenta în vârstă de 15 ani care a suferit arsuri, după ce duminică s-a urcat pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman. "Spitalul Municipal Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta victima (...) accidentului din Gara Roman, la un spital din judeţul Iaşi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

În urma incidentului de duminică, două adolescente în vârstă de 14, respectiv 15 ani, au suferit arsuri. Adolescenta de 15 ani prezenta arsuri la membrele drepte (superior şi inferior) iar adolescenta de 14 ani prezenta arsuri pe haine. O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată. Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel