ADDA, diagnosticată corect după un an și jumătate: Acum știu cu cine mă bat! Are două boli luate prin mușcături de căpușe și țânțari

FOTO Facebook
Celebra cântăreață ADDA a dezvăluit fanilor că după un an și jumătate de chin și tratamente nereușite a fost în sfârșit diagonisticată: are două boli foarte periculoase, care pot fi chiar fatale și care dau simptome neurologice cumplite. Ele sunt declanșate de mușcături de căpușe și țânțari! Iată ce boli are și ce simptome au acestea: 

„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părți ale corpului că să fiu diagnosticată cu Borelioza și Bartonella - transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau dacă te muscă animale care au asta în sânge. Din păcate, inflamatia și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp. Așa că urmează o perioada de lupta și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Și trag să-mi duc la final o parte din proiecte și să-mi onorez promisiunile”, a dezvăluit cântăreața ADDA pe pagina ei de Facebook. 

Ea și-a anunțat fanii că se va retrage un timp de pe scenă. Cele două boli pe care le are pot fi fatale dacă nu sunt tratate corect și la timp. 

„La începerea tratamentului, mă voi retrage o perioada din spațiul public - emisiuni și apariții, pentru că prima tură e cea mai grea. Voi rămâne aici, pe online și va voi ține la curent când pot și cât pot. Va voi lasă și albumul. Se va lansa chiar de ziua mea, pe 3 martie. Plănuiam o lansare aniversară cu concert. Mai ales că voi împlini 30 de ani. La jumătatea lui Martie va veni și noul single. 

I-am pus numele “Gogutz” la rahatu’ ce e acum în mine. Și promit să-i dau în cap. Să-l nenorocesc până îi sar fulgii. În timp ce o parte din doctorii „specialiști” ai României vor pune mâna pe carte! Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienții pe piste greșite și să se trezească la realitate! Poate exemplul meu va ajută la INFORMARE, PREVENȚIE ȘI TRATARE LA TIMP!

Pentru că, DA, aceste două „minunății” te pot ucide sau te pot nenorocii pe viață!!! Dacă nu sunt depistate la timp. I se poate întâmpla oricui. În fine, după ce o să-l omor pe Gogutz, o să mănânc cea mai mare felie de tort și o să beau un sfert de deget de vodka, având în vedere că n-am băut de atâta timp, o să mă îmbăt ca ăia care cad în șanț și au fața plină de noroi. Mă pregătesc de război! Sunt o (...) Xena! Nu m-am simțit niciodată mai puternică și mai stăpână pe situație. Acum știu cu cine mă bat!” a scris cântăreața. 

Ce este BORELIOZA (boala Lyme)

Potrivit Mayo Clinic, boala Lyme este cauzată de patru specii principale de bacterii. Borrelia burgdorferi și Borrelia mayonii provoacă boala Lyme în Statele Unite, în timp ce Borrelia afzelii și Borrelia garinii sunt cauzele principale în Europa și Asia. Cea mai frecventă boală transmisă de căpușă în aceste regiuni, boala Lyme este transmisă prin mușcatura unei căpușe cu picior negru infectate, cunoscută în mod obișnuit ca o căpușă de căprioară. 

Este mai probabil să contactați boala Lyme dacă locuiți sau petreceți timp în zone ierboase și puternic împădurite, în care trăiesc aceste căpușe care poartă boala Lyme. Este important să luați măsuri de siguranță atunci când vă aflați în zonele infestate cu căpușe.

Semnele și simptomele bolii Lyme variază. Apar de obicei în etape, dar etapele se pot suprapune.

Semne și simptome precoce

O mică umflătură roșie, asemănătoare unei mușcături de țânțar, apare adesea pe locul unei mușcături de căpușă . Această apariție normală nu indică boala Lyme.

Cu toate acestea, aceste semne și simptome pot apărea în termen de o lună după ce ați fost infectat:

Eczemă. De la trei la 30 de zile de la o mușcătură a căpușelor infectate, poate apărea o zonă roșie în expansiune care uneori se șterge în centru, formând un model de "ochi de taur". Erupția (eritem migrans) se extinde lent în decurs de câteva zile și poate crește până la 30 de centimetri. De obicei, nu prezintă mâncărime sau durere, însă se poate da o senzație de încălzire in zona afectată.

Eritemul migrans este unul dintre caracteristicile bolii Lyme, deși nu toată lumea cu boala Lyme dezvoltă erupția cutanată. Unii oameni dezvoltă această erupție pe mai multe locuri pe corp.

Alte simptome:

Febra, frisoanele, oboseala, durerile corpului, durerile de cap, rigiditatea gâtului și ganglionii limfatici umflați pot însoți erupția.

Semnele și simptomele ulterioare
Dacă nu este tratată, pot apărea noi semne și simptome ale infecției cu Lyme în următoarele săptămâni până la luni. Acestea includ:

Eritem migrans. Erupția poate apărea pe alte zone ale corpului.

Dureri articulare.

Probleme neurologice. Săptămâni, luni sau chiar ani după infecție, s-ar putea să dezvolți inflamații ale membranelor din jurul creierului (meningită), paralizie temporară a unei părți a feței (paralizia lui Bell), amorțeală sau slăbiciune la nivelul membrelor și mișcare musculară afectată.

Ce este BARTONELOZA (Bartonella)

Bartoneloza este o boală infecțioasă produsă de bacterii din genul Bartonella. De fapt, conform CDC, mai multe specii de bacterii Bartonella provoacă boli la oameni. Infecția cu oricare dintre aceste bacterii este denumită în linii mari bartoneloză, deși unele forme de infecție au, de asemenea, nume comune (de exemplu, boala zgârieturii pisicii). Bacteriile Bartonella sunt răspândite la oameni prin purici, păduchi, muștele de nisip sau prin contactul cu animalele infestate cu purici. Nu există dovezi că căpușele răspândesc infecția cu Bartonella la oameni.

Speciile de Bartonella provoacă boli precum boala Carrión, febra de tranșee, boala zgârieturii de pisică, angiomatoza bacilară, pelioza hepatică, bacteriemie cronică, endocardită, limfadenopatie cronică și tulburări neurologice.

Simptomele Bartonella pot varia de la ușoare la severe și, de obicei, încep la 5 până la 14 zile după infecție.

Simptomele comune includ febră, dureri de cap, oboseală, poftă scăzută de mâncare, ceață cerebrală, dureri musculare și glandele umflate din jurul capului, gâtului și brațelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel