O substanță chimică nou identificată...
Activitatea în secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost reluată, după ce Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a prelungit autorizaţia de funcţionare a acceleratorului linear cu care sunt trataţi, zilnic, între 80 şi 100 de bolnavi de cancer, notează agerpres.ro.
"Activitatea acceleratorului linear a fost reluată luni după-amiaza, când am primit de la CNCAN autorizaţia pentru cinci ani. Spitalul nostru a plătit o taxă de urgenţă ca să primim avizul mai repede, altfel ni-l dădeau pe data de 25 septembrie. Au fost anunţaţi să revină la tratament şi pacienţii care în cele patru zile de sistare a activităţii nu au beneficiat de radioterapie", a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea.
Activitatea secţiei a fost întreruptă joia trecută, în caz contrar, conducerea spitalului şi a secţiei de radioterapie răspunzând penal. În această perioadă, circa 100 de bolnavi programaţi zilnic la radioterapie au aşteptat, pentru că Spitalul Municipal Timişoara nu avea unde să-i redirecţioneze, fiind singurul din vestul ţării unde se aplică astfel de terapii.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va începe procedurile pentru organizarea unei licitaţii de cumpărare a unui nou accelerator pentru secţia de Radioterapie a spitalului, în timp ce primăria finanţează construirea unui nou buncăr, care va fi finalizat în luna noiembrie şi unde va fi instalat cel de-al doilea accelerator linear.
În secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...