Acidul hialuronic, efect asupra buzelor. Diveică: Se recomandă în cantități mici. Menține forma naturală

acidul hialuronic - FOTO: Freepik@ serhii_bobyk
EXCLUSIV
Acidul hialuronic este folosit în scopuri cosmetice, pentru a adăuga volum buzelor.

Acidul hialuronic este o substanță naturală din organism care are capacitatea de a atrage apa, ajutând pielea să rămână hidratată și fermă. Forma sintetică a acestui ingredient este utilizată în unele mărci de tratamente cosmetice injectabile numite umpluturi dermice.

În timp ce injecțiile cu acid hialuronic au fost folosite în scopuri cosmetice pentru riduri și alte tratamente anti-îmbătrânire de ani de zile, acestea sunt, de asemenea, aprobate pentru adăugarea de volum la buze.

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, care sunt cantitățile optime, astfel încât buzele să nu devină mult prea voluminoase.

Vezi și: Scrâșnitul din dinți, bruxismul, tratament. Diveică: Este una din soluții. Se relaxează mușchii feței

”Efectul de volumizare la nivelul buzelor ține, în primul rând, de cantitatea pe care o injectăm. Zona buzelor fiind una extrem de mobilă, important ar fi să începem cu cantități mici și să le creștem treptat pentru a obține niște buze pline, dar în același timp cu un efect natural. 

Buzele sunt o zonă delicată din punct de vedere anatomic pentru că nu există un spațiu gol în care noi punem acid hialuronic, îl umplem, îl nivelăm și îl lăsăm acolo. Acidul hialuronic își face loc odată cu mișcările naturale, de mâncat, de vorbire, între mușchi și mucoasă și se integrează în interiorul buzelor.

De asta se recomandă injectări în cantități mici, la intervale scurte de timp, tocmai pentru a menține forma naturală a buzelor, să arate bine”, a explicat dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC Medical.

Beneficiile injecțiilor cu acid hialuronic pentru buze

La fel ca alte tipuri de materiale de umplere dermică, injecțiile cu acid hialuronic sunt utilizate strategic de către chirurgii esteticieni pentru a rezolva problemele legate de pierderea de volum. În mod specific, injecțiile cu acid hialuronic pentru buze pot oferi următoarele beneficii.

Buze mai pline

Atunci când sunt efectuate de către un profesionist licențiat și cu experiență, injecțiile cu acid hialuronic pentru buze au rolul de a face ca buzele să arate mai pline și mai tinere. Aceste materiale de umplere pot ajuta, de asemenea, la redefinirea marginii din jurul buzelor, îmbunătățind forma lor generală.

Reducerea ridurilor

Injecțiile cu acid hialuronic pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor din jurul zonei gurii. În special, acidul hialuronic este util pentru ridurile periorale, așa numitele riduri ale fumătorului care se întind pe verticală în jurul zonei gurii, precum și pentru ridurile de zâmbet, notează Healthline.

Vezi și: Cum să faci ridurile să dispară. Diveică: Am oprit timpul în loc. Șterge 10-15 ani de pe chip

Rezultate imediate

Efectele injecției cu acid hialuronic pot fi observate imediat după tratament. Acest lucru îi poate atrage pe cei care caută rezultate rapide.

Acidul hialuronic, care este procedura de umplere

Înainte de procedură, furnizorul dumneavoastră vă poate recomanda să nu mai luați anumite medicamente și suplimente, cum ar fi anticoagulantele. De asemenea, acesta va crea o "hartă" a zonei buzelor dumneavoastră pentru a vă ajuta să planificați locurile specifice de injectare.

Vă puteți aștepta la următorii pași în timpul procedurii de umplere a buzelor cu acid hialuronic.

- În primul rând, furnizorul dvs. vă va curăța buzele cu o soluție antibacteriană.

- Pentru a reduce durerea în timpul și după procedură, furnizorul dvs. va aplica un anestezic topic.

- Odată ce anestezicul este absorbit în piele, furnizorul dvs. va începe procesul de injectare. După fiecare injecție, acesta va masa rapid locul și va injecta mai multă soluție, dacă este necesar.

- Atât dumneavoastră, cât și furnizorul dumneavoastră veți evalua rezultatele înainte ca marcajele de pe buze de dinaintea procedurii să fie curățate.

- Înainte de a pleca, furnizorul dvs. vă poate da o pungă de gheață pe care să o aplicați pe buze.

- Procesul total durează doar câteva minute, iar dumneavoastră vă puteți relua majoritatea activităților normale după programare. În funcție de nivelul dvs. de confort, puteți, de asemenea, să vă întoarceți la serviciu imediat după tratament.

Dar ar trebui să evitați activitățile fizice intense timp de 48 de ore.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel