Achiziția testelor de salivă pentru elevi, verificată de Corpul de Control trimis de premier

Infecții COVID-19       Foto: Pixabay
Premierul a trimis Corpul de Control să verifice modul în care s-a făcut achiziția testelor de salivă pentru elevi. După doar o săptămână, testarea elevilor a întâmpinat dificultăți.

Premierul a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

GCS a transmis, duminică seara, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Astfel, potrivit informațiilor, testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Pentru că testele au ajuns târziu, s-a decis schimbarea zilelor în care vor fi testați copiii, dar doar pentru săptămâna 13 - 19 decembrie.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, potrivit GCS, citează Digi 24.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel