Aceeași dietă, efecte diferite: bărbații sunt favorizați față de femei

O dietă cu aport scăzut de calorii are efecte diferite asupra femeilor, față de bărbați. Cercetătorii au analizat cât de mari sunt aceste diferențe.

O dietă cu conținut scăzut de calorii provoacă efecte metabolice diferite la femei față de bărbați, sugerează un nou studiu publicat în Diabetes, Obesity and Metabolism.

În studiu, peste 2.000 de persoane supraponderale cu pre-diabet au urmat o dietă scăzută în calorii timp de 8 săptămâni. Bărbații au pierdut semnificativ mai multă greutate corporală decât femeile și au avut reduceri mai mari la scorul sindromului metabolic, un indicator de diabet, masa de grăsime și ritmul cardiac.

În schimb, femeile au avut reduceri mai mari ale colesterolului HDL, circumferința șoldului, masa corporală slabă (sau masa fără grăsimi) și presiunea pulsului decât bărbații.

Diferențe între femei și bărbați 

În ciuda ajustarii pentru diferențele de slăbire, se pare că bărbații au beneficiat mai mult de intervenție decât femeile. „Dacă diferențele dintre genuri persistă pe termen lung și dacă va trebui să proiectăm diferite intervenții în funcție de sex, va fi interesant de urmat”, a declarat autorul principal Dr. Pia Christensen, de la Universitatea din Copenhaga, în Danemarca.

Cu toate acestea, dieta de 8 săptămâni cu consum redus de calorii la indivizii cu diabet și pre-diabet a avut ca rezultat pierderea în greutate inițială de 10% necesară pentru a realiza o îmbunătățire metabolică majoră în prima fază a unui program de prevenire a diabetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel