Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accidente de muncă: peste 450.000 de lei, rambursați Germaniei pentru cheltuieli de spitalizare
15 oct 2019 / 17:46
Casa Județeană de Pensii Suceava a plătit peste 450.000 de lei statului german pentru spitalizarea unor pacienți, în urma a trei accidente de muncă . 
Euro    FOTO: Pixabay

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava a rambursat către statul german cheltuieli de spitalizare în valoare de 468.000 de lei. Banii au fost achitați pentru trei accidente de muncă, a declarat directorul instituţiei Constantin Boliacu.

El a precizat că, în 2019, CJP Suceava a mai decontat cheltuieli pentru spitalizarea asiguraţilor din judeţ care au suferit accidente de muncă în valoare totală de 99.725 lei.

Totodată, au fost acordate compensaţii pentru atingerea integrităţii persoanelor care au rămas cu deficienţe în urma unor accidente de muncă, în cuantum de 7.600 lei şi despăgubiri de deces, în sumă de 55.676 lei.

Pentru un număr de 385 asiguraţi, din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, a fost decontată suma de 2.198.923 lei, reprezentând pensii de invaliditate şi de urmaş.

Pentru angajatori, CJP Suceava a decontat 169.064 lei, reprezentând contravaloarea indemnizaţiilor plătite lucrătorilor pentru incapacitatea temporară de muncă datorată accidentelor de muncă, potrivit agerpres.ro.

CJP Suceava decontează pentru asiguraţii din judeţ care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale prestaţii şi servicii pentru reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă, compensaţii pentru atingerea integrităţii, despăgubiri în caz de deces, rambursări de cheltuieli, indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, pensie de invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională, pensie de urmaş în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.


Ştiri Recomandate

Prof dr Reuven Or. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Cannabisul și canabinoidele, bolile pe care le pot trata. Dr Reuven Or a dat lista
Coronavirus: marile rețele comerciale iau măsuri să evite aglomerările
Ministrul adjunct al Sănătății din Iran, diagnosticat cu coronavirus după ce a apărut la TV
Toate testele pentru coronavirus făcute la Institutul Matei Balș: NEGATIVE
Femeia sosită duminică din Italia nu are coronavirus
Streinu-Cercel despre italianul care a fost în Gorj. Cât de mare e riscul de contaminare
Comentarii