Accesul pacienților cronici la medicamente în România. Interviurile DC News și DC Medical
17 Martie 2020, 20:45

Antibiotice
EXCLUSIV
Ediția de miercuri a Interviurilor DC News și DC Medical, de la ora 11.00, va aduce în prim-plan accesul pacienților cronici la medicamente în România. Invitate sunt Prof Dr Gabriela Radulian și Dr Gabriela Saulea.

Accesul pacienților cronici români la tratamentele vitale de care au nevoie este limitat prin mai multe mecanisme. În primul rând e vorba de dispariția medicamentelor de pe piață.

Cea mai mare contribuție la această dispariție, mai exact unul dintre motivele fundamentale, este modalitatea de stabilire a prețurilor la medicamentele cu prescripție.

În România, statul stabilește prețul medicamentelor ca fiind cel mai mic dintr-un grup de referință de 12 țări. Rezultatul? Din start sunt două consecințe majore: retragerea unor medicamente de pe piață de către producător sau plecarea lor la exportul paralel.

Cum îi afectează asta direct pe pacienți, ce fac medicii atunci când nu mai pot prescrie medicamentele salvatoare pacienților lor, aflăm miercuri, la Interviurile DC News și DC Medical, emisiune realizată de jurnalistul Val Vâlcu.

El le va avea ca invitate pe prof dr Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu" din București și pe Dr Gabriela Saulea, medic și coordinator de programe medicale în cadrul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, una dintre cele mai cunoscute asociații de pacienți din țară.

Emisiunea va fi difuzată, de la ora 11.00, simultan, pe canalele de Youtube și pe paginile de Facebook ale DC News și DC Medical. Emisiunea va fi reluată seara și va putea fi urmărită și aici. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?